Tussen Zoom en Zanderije
Ha sportieveling,

Nog minder dan een maand, dan is het zover. Dan gaat de Zoomman/woman beginnen. Vanaf dan kunnen de activiteitstrackers aan en de resultaten daarvan geüpload worden naar RaceId, zodat we weer een week later de ranglijst op kunnen maken. In deze vijfde update de PRIJZEN! Ik licht wat regels toe en bespreek wat aandachtspunten voor de parcours.

Prijzen

Samen met Studio Velo en Runnersworld Bergen op Zoom hebben we een prijzenpakket samengesteld. Voor beide individuele varianten op het parcours (kort en long) is het pakket hetzelfde. We hebben voor de top vijf van elke variant vijf prijzen:

1 Fietsshirt van Studio Velo
2 Gift card à 25 euro van Runnersworld Bergen op Zoom
3 Fiets onderhoudsset van Studio Velo
4 Sportvoedingspakket van Studio Velo
5 Triathlon-onderhoudstrainingsprogramma van de Bananenwinkel

Voor alle andere varianten (de afstanden ergens anders, over meerdere dagen of in teamverband) verloten we onderstaande prijzen:
  • Een verrassingspakket van Studio Velo
  • Een virtueel trainingskamp op de Brabantse Wal (zie hier wat uitleg)
  • Twee entreebewijzen voor de Zoo in Antwerpen (vergeet dan niet wat bananen mee te nemen voor de apen;))
Kortom, genoeg redenen om nu in te schrijven en mee te dingen naar deze prijzen.

Regels

Bij prijzen horen regels, ook al hebben we weinig tot geen middelen om ze te handhaven. Uitgangspunt is daarom vertrouwen.
Eerst en vooral houden we ons aan de regels die er dan gelden met betrekking tot corona. We zwemmen, fietsen en lopen SOLO. Bij wissels zou je je natuurlijk wel wat hulp kunnen inzetten om op materiaal te letten, maar dan liefst niet meer dan één persoon van buiten je huishouden.
Ten tweede rijden we op de openbare weg, zonder verkeersregelaars en afzettingen, dus houden we ons aan de verkeersregels. Er zitten nauwelijks verkeerslichten in de route, wel een paar oversteken en spoorwegovergangen. Het is deel van het spel om te hopen dat je geluk hebt.
Dan de regels voor de prijzen. Eerst kijken we naar de totaaltijden per afstand. Liggen die dicht bij elkaar, dan gaan we na of de parcoursen gevolgd zijn. Laatste vergelijking zullen de wisseltijden zijn. Eventueel doen we bij twijfel een controle of de route wel SOLO is gedaan.

Parcours

De meeste delen van het parcours heb ik inmiddels gecontroleerd en her en der wat aangepast. In de loop van deze week zal ik e.e.a. definitief maken. Het is verstandig om vooraf zelf ook even (delen van) de route uit te proberen, want het gaat me niet lukken om alles uit te pijlen. Ik zal wel start en finish van elk onderdeel op de straat krijten in de week van de Zoomman/woman. Een paar aandachtspunten alvast:
  • Zwemmen: er zijn geen boeien, dus afstand zul je moeten schatten en evt checken op je horloge.
  • Het fietsen van beide afstanden start en finisht NA de stoplichten van de Noordlandse weg. Let op bij spoorwegovergangen.
  • Het lopen start en finisht aan dezelfde kant van de stoplichten als het fietsen (aan het water bij het bouwterrein van de nieuwe wijk).
  • De lange en korte looproute scheiden van elkaar in het Anton van Duinkerkenpark.

Uiterlijk in de week voor de Zoomman/woman zal ik een video op website zetten met een verdere toelichting op het parcours.

Dat zwemmen

De vragen die misschien wel het meest gesteld worden over de Zoomman/woman gaan over het zwemmen. Is het niet te koud; mag dat wel? Antwoord: ja.
Het zal nog koud zijn, maar de Zoomman/woman is voor de bikkels. Ik heb het water al getest en zie anderen ook in open water zwemmen. Het is een kwestie van wennen.
En ja, het mag. Ik heb uitgebreid met de instanties gecommuniceerd en het mag, zwemmen in het deel van het Zoommeer dicht bij de Binnenschelde. Als we dat maar SOLO doen en ver van de vaargeul blijven.
Als je het niet ziet zitten, dan kun je er altijd nog een run-bike-run van maken. Loop dan dezelfde afstand die je zou zwemmen over de Noordlandse weg (ik zal dat bij de routes op de sites ook nog aangeven).
Van single naar multisport

Webinar

De Bananenwinkel presenteerde het webinar
Van single naar multisport. Over trainen voor een triathlon.
We bespraken verschillen en overeenkomsten in het trainen voor zwemmen, fietsen en lopen. Ik ging in gesprek met Richelle en Tonny over groene en gele bananen en de balans daarin.
De stream is opgenomen en kun je hier terugkijken.

Voor de nieuwe abonnees
Even kort de geschiedenis tot nu toe. Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.
Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat. Nu ik zelf verder kan dan een kwart wil ik dus een stoere in Bergen op Zoom organiseren. Het idee leek een tijd lang lastig te organiseren, maar eigenlijk is het inmiddels best goed te doen (maar nog wel wat werk). En dus gaat het gebeuren.
Op verschillende plekken is de Zoomman/woman nu gepubliceerd. Hieronder een lijstje met links. Misschien handig om te delen met vriendinnen en vrienden die je wil uitdagen om ook mee te doen.
BNdeStem (helaas alleen te lezen als je een abonnement hebt bij een krant van de Persgroep, ik heb het hier in pdf weggezet:))
Internetbode
Nieuws.nl
Zuidwestupdate
Cocktail (vanaf 9:20)
Schermafbeelding 2021-02-16 om 10.02.53
Oh ja, de eersten die zich strakst echt inschrijven krijgen toegang tot een trainingsprogramma van 12 weken speciaal voor de Zoomman/Zoomwoman. Voor jullie geef ik nu al de vouchercode voor de programma’s in Trainingpeaks. Heb je hulp bij het gebruiken van Trainingpeaks of het schema nodig, mail, bericht of bel dan gerust.

Hier vind je al mijn programma’s gebruik voor de 12 weken triathlonprogramma's de vouchercode: VroegevogelsZoom

Oh ja 2, en hoewel ik zelf niet op Facebook zit, mag deze brief en mijn winkel daar best gepromoot worden ;). Hier de link naar de Zoomman/Zoomwoman webpagina. Voor de Zoomman/zoomwoman heb ik toch maar wel een instapagina aangemaakt :)))
Deze mail is verstuurd via mijn website bananenwinkel.nl. Wil je vaker updates over mijn duursportavonturen, meld je dan aan voor de nieuwsbrieven

Banenwinkel.nl is de duursport en coachwebsite van mvanmartijn. Sinds 2017 train ik serieuzer voor lange triathlons. Hoe ik dat deed en doe lees je op deze plek. Ik deel mijn ervaringen graag en help je graag ook jezelf te coachen.
Hoeveel websites?
Inderdaad. Ik heb nu drie websites: meesteronderwijsinzicht.nl voor mijn freelance onderwijs- en onderzoeksdingen, bananenwinkel.nl voor mijn duursportactiviteiten & coaching en mvanmartijn.eu met de rest en alles wat los en vast zit.
Ik zit niet op Facebook en Insta, maar dit mag daar zeker wel gedeeld worden. Of stuur de brief gewoon door aan anderen van wie je denkt dat ze het interessant vinden.
twitter linkedin