Ha sportieveling,

Jaja, de updates volgen elkaar nu snel op. Het is ook nog maar 11 dagen voor dat de Zoomweek losbarst. Ondertussen zijn er inmiddels 18 inschrijvingen, verdeeld over de verschillende afstanden en daar zitten ook 3 teams bij. Mooi rond de twintig deelnemers dus. Op naar de 50, wat een beetje mijn hoop was toen ik de uitdaging bedacht. Daarnaast hebben we ook een deelnemer uit Zweden (välkommen, Monika) , de Zoomman/woman is nu een internationale wedstrijd!
De registratie blijft open tot de laatste dag van de race zelf, 2 mei.
Registreren via Raceid werkt met creditcard. Voor diegenen die zo niet willen of kunnen betalen, heb ik ook een alternatieve manier van betalen ingericht. Je koopt dan een voucher in de Bananenwinkel en vult de code daarvan in bij het registreren via Raceid. Die voucher kun je hier kopen.

Routes op video

Behalve dat de routes van de Zoomman/woman in verschillende formaten op de site staan, is er nu ook voor elke afstand een toelichting op video (en ook een video met beide versies achter elkaar.)
parcoursen.001

Tijd voor verkenningen

De komende weken zal ik met enige regelmaat op het parcours van de Zoomman/woman te vinden zijn. Wie de routes wil verkennen kan aansluiten. 1 persoon per keer. Of we vinden een andere oplossing. In het schema op de website staat op welke datum welk parcours verkend kan worden. De routes in vele formaten vind je hier.

Programma

Hoewel de Zoomman/woman SOLO en dus voor het grootste deel virtueel is, heb ik toch een programma opgesteld. Hieronder de lijst met belangrijke momenten.

Maandag 12/4 – Zondag 18/4: Verkenning van het parcours (zie hier);
Woensdag 21/4 20:00: Informatie-uur via Zoom (link volgt);
Vrijdag 23/4 15:45 : Opening zwemparcours (ik zwem de korte afstand);
Zaterdag 24/4: Martijn fietst korte afstand;
Zondag 25/4: Erik-Simon Strijk racet lange afstand/ Martijn loopt korte afstand;
Zaterdag 1/5: Martijn racet lange afstand;
Zondag 2/5 18:00: ‘Sluiting finish’ op parcours (i.v.m. opmaken resultaten);
Maandag 3/5 20:00: Prijsuitreiking & loterij.

Omdat we allemaal nu zo lekker digitaal zijn, heb ik ook een publieke kalender aangemaakt (alleen lezen) om in je eigen agenda-app te zetten. Daarin alle verkenningen en bovenstaand programma.
Schermafbeelding 2021-04-12 om 17.56.29

Stravagroep

Voor de online-gezelligheid heb ik een Stravagroep aangemaakt. Dan kunnen we elkaar een beetje in de gaten houden tijdens de laatste trainingen ;). Je kunt bijvoorbeeld nu al zien dat ik vandaag heerlijk gezwommen heb met Tycho (kou kun je trainen!) en dat Richelle vorige week de meeste trainingsuren heeft gemaakt. Word hier lid van de groep.

In de volgende en laatste update zal ik nog wat tips geven, een weersverwachting doen en uitleggen hoe we uitslag van bepalen.

Wie weet zien we elkaar virtueel komende tijd ergens, hoe dan ook, vertel het door, train lekker en blijf gezond. Duursport moet wel lekker blijven.
Martijn
Voor de nieuwe abonnees
Even kort de geschiedenis tot nu toe. Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.
Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat. Nu ik zelf verder kan dan een kwart wil ik dus een stoere in Bergen op Zoom organiseren. Het idee leek een tijd lang lastig te organiseren, maar eigenlijk is het inmiddels best goed te doen (maar nog wel wat werk). En dus gaat het gebeuren.
Op verschillende plekken is de Zoomman/woman nu gepubliceerd. Hieronder een lijstje met links. Misschien handig om te delen met vriendinnen en vrienden die je wil uitdagen om ook mee te doen.
BNdeStem (helaas alleen te lezen als je een abonnement hebt bij een krant van de Persgroep, ik heb het hier in pdf weggezet:))
Internetbode
Nieuws.nl
Zuidwestupdate
Cocktail (vanaf 9:20)
Oh ja, en hoewel ik zelf niet op Facebook zit, mag deze brief en mijn winkel daar best gepromoot worden ;). Hier de link naar de Zoomman/Zoomwoman webpagina. Voor de Zoomman/zoomwoman heb ik toch maar wel een instapagina aangemaakt :)))
Deze mail is verstuurd via mijn website bananenwinkel.nl. Wil je vaker updates over mijn duursportavonturen, meld je dan aan voor de nieuwsbrieven

Banenwinkel.nl is de duursport en coachwebsite van mvanmartijn. Sinds 2017 train ik serieuzer voor lange triathlons. Hoe ik dat deed en doe lees je op deze plek. Ik deel mijn ervaringen graag en help je graag ook jezelf te coachen.
Hoeveel websites?
Inderdaad. Ik heb nu drie websites: meesteronderwijsinzicht.nl voor mijn freelance onderwijs- en onderzoeksdingen, bananenwinkel.nl voor mijn duursportactiviteiten & coaching en mvanmartijn.eu met de rest en alles wat los en vast zit.
Ik zit niet op Facebook en Insta, maar dit mag daar zeker wel gedeeld worden. Of stuur de brief gewoon door aan anderen van wie je denkt dat ze het interessant vinden.
twitter linkedin