Ha sportieveling,

Zo. Dat waren toch best zware trainingen tijdens de verkenningen van Zoomman/woman dit weekend. Heerlijk! En ook nog heerlijk weer.
Nog minder dan een week voor de Zoomman/woman. Op vrijdag 23 april open ik het zwemparcours om 15:45 uur.
Na deze brief volgt slechts nog de allerlaatste informatie voor de deelnemers en daarna de uitslag.
In deze update zit her en der wat herhaling, waaruit ook maar weer duidelijk wordt dat ik toch nog steeds een leraar ben ;).
Mocht je dat nog niet gedaan hebben, registreer je dan wel voor de Zoomman/woman. Niet alleen om in de uitslag voor te komen, maar ook om mee te dingen naar de prijzen!
Tips en meer info Zoomman/woman

Tips en meer info Zoomman/woman

Op de site heb ik wat tips voor deelnemers bij elkaar gezet (en zal ik nog wel verder aanvullen). De belangrijkste noem ik ook hier.

Ondersteuningsteam

Net als bij de heel grote broer van de Zoomman/woman, de Norseman, is het handig om een ondersteuningsteam te hebben. Niet te groot, bij voorkeur uit eigen huishouden i.v.m. corona. Behalve mentale ondersteuning kunnen zij evt. extra drank en voeding bieden, op cruciale punten je de goede kant op sturen, bij de wissels helpen en op de spullen letten. Ik heb een een speciaal bericht gemaakt voor de ondersteuningsteams.


Verkennen

Zeker als je niet heel erg bekend bent in de mooie omgeving van de Brabantse Wal is het wijs om van te voren het parcours tot te nemen. Zoals gezegd, het vinden van de route is deel van de race. In verschillende formaten en apps is de route voor zwemmen en lopen beschikbaar. Als je een device hebt met navigatie komt het vanzelf goed. Ook staan er per afstand een videouitleg op de site. Als je in de gelegenheid bent is het aan te raden om de routes van te voren te verkennen. Zo kun op race day doorknallen. Slim kan ook zijn om je ondersteuningsteam op cruciale punten weg te zetten, zodat als je daar met 30 per uur langs komt je niet de afslag mist.

Voeding

Eten en drinken. Een mens kan niet zonder. Ik ben geen voedingsexpert, maar weet wel dat de zogenaamde man met de hamer bestaat. Winnen van die man doe je door te blijven eten en drinken. Daar moet je bij de Zoomman/woman zelf voor zorgen. Er zijn GEEN drank en voedingsposten. Je kunt natuurlijk ook je ondersteuningsteam daarvoor inzetten. Ik plan mijn inname voor grotere wedstrijden via Core. Gewoon om in te schatten wat ik tenminste bij me moet hebben.

Programma Zoomman/woman

Hoewel de Zoomman/woman SOLO en dus voor het grootste deel virtueel is, heb ik toch een programma opgesteld. Hiernaast de lijst met belangrijke momenten.

Lees meer op de site
Woensdag 21/4 20:00 Informatie-uur via Zoom (meld je hier aan)
Vrijdag 23/4 15:45 Opening zwemparcours (ik zwem de korte afstand)
Zaterdag 24/4 Martijn fietst korte afstand
Zondag 2
Zaterdag 1/5 Martijn racet lange afstand Zondag 2/5 18:00 ‘Sluiting finish’ op parcours (i.v.m. opmaken resultaten)
Maandag 3/5 20:00 Prijsuitreiking & loterij

Temperatuur & weer (wind op de Oesterdam)

Omdat de Zoomman/woman ruim een week open is, kun je rekening houden met het weer. Hieronder het vooruitzicht zoals het er bij het versturen van deze update uitziet. Ik hoop op in ieder geval droog weer met slechts een lichte bries. Die bries zou idealiter uit het noorden komen, want dan heb je wind mee op het langste stuk Oesterdam. Helaas betekent noordenwind vaak wel weer kou en/of regen en wind tegen op het laatste stuk lopen achter langs de Bergse plaat.
Temperatuur

Strava groep

Voor de online-gezelligheid heb ik een Stravagroep aangemaakt. Dan kunnen we elkaar een beetje in de gaten houden tijdens de laatste trainingen ;)
En de parcoursen fietsen en lopen staan ook bij mijn stravaroutes nu (niet heel precies, dus gebruik de gpx van de site).


Wie weet zien we elkaar virtueel komende tijd ergens, hoe dan ook, vertel het door, train lekker en blijf gezond. Duursport moet wel lekker blijven.
Martijn
Mocht je dat nog niet gedaan hebben, registreer je dan wel voor de Zoomman/woman. Niet alleen om in de uitslag voor te komen, maar ook om mee te dingen naar de prijzen!
Voor de nieuwe abonnees
Even kort de geschiedenis tot nu toe. Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.
Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat. Nu ik zelf verder kan dan een kwart wil ik dus een stoere in Bergen op Zoom organiseren. Het idee leek een tijd lang lastig te organiseren, maar eigenlijk is het inmiddels best goed te doen (maar nog wel wat werk). En dus gaat het gebeuren.
Op verschillende plekken is de Zoomman/woman nu gepubliceerd. Hieronder een lijstje met links. Misschien handig om te delen met vriendinnen en vrienden die je wil uitdagen om ook mee te doen.
BNdeStem (helaas alleen te lezen als je een abonnement hebt bij een krant van de Persgroep, ik heb het hier in pdf weggezet:))
Internetbode
Nieuws.nl
Zuidwestupdate
Cocktail (vanaf 9:20)
Deze mail is verstuurd via mijn website bananenwinkel.nl. Wil je vaker updates over mijn duursportavonturen, meld je dan aan voor de nieuwsbrieven

Banenwinkel.nl is de duursport en coachwebsite van mvanmartijn. Sinds 2017 train ik serieuzer voor lange triathlons. Hoe ik dat deed en doe lees je op deze plek. Ik deel mijn ervaringen graag en help je graag ook jezelf te coachen.
Oh ja, en hoewel ik zelf niet op Facebook zit, mag deze brief en mijn winkel daar best gepromoot worden ;). Hier de link naar de Zoomman/Zoomwoman webpagina. Voor de Zoomman/zoomwoman heb ik toch maar wel een instapagina aangemaakt :)))
Hoeveel websites?
Inderdaad. Ik heb nu drie websites: meesteronderwijsinzicht.nl voor mijn freelance onderwijs- en onderzoeksdingen, bananenwinkel.nl voor mijn duursportactiviteiten & coaching en mvanmartijn.eu met de rest en alles wat los en vast zit.
Ik zit niet op Facebook en Insta, maar dit mag daar zeker wel gedeeld worden. Of stuur de brief gewoon door aan anderen van wie je denkt dat ze het interessant vinden.
twitter linkedin