Beste triathleet,

Hierbij ontvang je de brief met de laatste informatie over de Zoomman/woman 2021, speciaal voor deelnemers (en diegenen die zich nog moeten registreren).
Veel van de informatie heb ik al eerder in een update gedeeld of op de website staan. Ik probeer in deze brief slechts het belangrijkste bij elkaar op een rijtje te zetten. Dus zonder opsmuk deze keer.
Meeste informatie is voor de deelnemers aan de Zoomman/woman op het parcours. Het laatste deel speciaal voor teams en deelnemers elders.
Mocht je dat nog niet gedaan hebben, registreer je dan alsnog voor de Zoomman/woman. Niet alleen om in de uitslag voor te komen, maar ook om mee te dingen naar de prijzen!

Zwemmen of niet, dat is de vraag....

Ik ga zwemmen en nog wel een paar denk ik, maar het is koud. Ik schat dat het zo'n graad of 10 is, volgens de kaarten van Rijkswaterstaat en dat is ongeveer even warm als bij de groter broer en voorbeeld van de Zoomman/woman, de Norseman.
Zie je dat echt niet zitten, dan zijn er twee opties:
1 Zwem in Zwembad de Melanen in Halsteren, dat is vanaf 24 april geopend.
2 Loop het zwemdeel op de Noordlandse dijk, naast het zwemparcours. Loop dus precies de afstand die je zou zwemmen.
Als je wel zwemt, trek dan in ieder geval een pak aan en zie de kou als een opwarmer voor de Norseman ;).

Info-uur op woensdag 20 uur

De op een na laatste dag voordat de Zoomman/woman gaat starten houd ik een online info-uur, bij wijze van briefing. Dit is dus het laatste moment om vragen te stellen en nog wat extra tips te krijgen voor het volbrengen van de Zoomman/woman. Meld je wel aan om vragen te kunnen stellen.

Lees verder op de site

Tips en meer info Zoomman/woman

Op de site heb ik wat tips voor deelnemers bij elkaar gezet (en zal ik nog wel verder aanvullen). De belangrijkste noem ik ook hier.

Ondersteuningsteam

Net als bij de heel grote broer van de Zoomman/woman, de Norseman, is het handig om een ondersteuningsteam te hebben. Niet te groot, bij voorkeur uit eigen huishouden i.v.m. corona. Behalve mentale ondersteuning kunnen zij evt. extra drank en voeding bieden, op cruciale punten je de goede kant op sturen, bij de wissels helpen en op de spullen letten. Ik heb een een speciaal bericht gemaakt voor de ondersteuningsteams.


Verkennen

Zeker als je niet heel erg bekend bent in de mooie omgeving van de Brabantse Wal is het wijs om van te voren het parcours tot te nemen. Zoals gezegd, het vinden van de route is deel van de race. In verschillende formaten en apps is de route voor zwemmen en lopen beschikbaar. Als je een device hebt met navigatie komt het vanzelf goed. Ook staan er per afstand een videouitleg op de site. Als je in de gelegenheid bent is het aan te raden om de routes van te voren te verkennen. Zo kun op race day doorknallen. Slim kan ook zijn om je ondersteuningsteam op cruciale punten weg te zetten, zodat als je daar met 30 per uur langs komt je niet de afslag mist.
De route is NIET uitgepijld. Ik zal wel start/finish/wisselpunten met krijt op de weg aangeven.

Voeding

Eten en drinken. Een mens kan niet zonder. Ik ben geen voedingsexpert, maar weet wel dat de zogenaamde man met de hamer bestaat. Winnen van die man doe je door te blijven eten en drinken. Daar moet je bij de Zoomman/woman zelf voor zorgen. Er zijn GEEN drank- en voedingsposten. Je kunt natuurlijk ook je ondersteuningsteam daarvoor inzetten. Ik plan mijn inname voor grotere wedstrijden via Core. Gewoon om in te schatten wat ik tenminste bij me moet hebben.

Programma Zoomman/woman

Hoewel de Zoomman/woman SOLO en dus voor het grootste deel virtueel is, heb ik toch een programma opgesteld. Hiernaast de lijst met belangrijke momenten.

Lees meer op de site
Woensdag 21/4 20:00 Informatie-uur via Zoom (meld je hier aan).
Vrijdag 23/4 15:45 Opening zwemparcours (ik zwem de korte afstand).
Zaterdag 24/4 Ik fietst korte afstand.
Zondag 25/4 Ik loopt de korte afstand.
Zaterdag 1/5 I race lange afstand. Zondag 2/5 18:00 ‘Sluiting finish’ op parcours (i.v.m. opmaken resultaten).
Maandag 3/5 20:00 Prijsuitreiking & loterij.

Resultaten

De uitslagen houd ik bij via Raceid, het platform waar je je ook geregistreerd hebt. Twee zaken zijn daarvoor belangrijk:
1 Track je activiteiten met een sporttracker (dat kan een horloge of smartphone zijn);
2 Zorg dat je via het platform van die tracker een publieke link kan maken naar de activiteit.

Naderhand kan je dan die resultaten met de publieke link invullen op Raceid en kan ik de uitslag opmaken. Raceid heeft een instructievideo over hoe dat moet. (Raceid synchroniseert dus niet automatisch met je tracker.)

In teams & elders deelnemen

Alle informatie die niet locatiegebonden is geldt natuurlijk ook voor iedereen die niet op de mooie Brabantse Wal gaat Zoomen. Twee extra aandachtspunten :
1 Als je als team deelneemt, dan voert de teamleider (diegene die ingeschreven staat en deze mail ontvangt) de resultaten in. Je verzamelt als teamleider dan de tijden/afstanden en publieke links van je teamgenoten en voert die in.
2 Als je niet op het parcours deelneemt is het idee dat je wel zo precies mogelijk de afstanden doet van de lange of korte Zoomman/woman. Daar volgt dan ook een uitslag van. Prijzen worden echter verloot, dus het komt niet op een meter of 100.

De socials

Zelf zit ik niet op Facebook, Snapchat, Instagram, maar heb ik alleen Twitter. En Strava natuurlijk. Speciaal voor de Zoomman/woman heb ik toch een Instagramaccount aangemaakt: zoommandoorbananenwinkel. Daar post ik beperkt wat fotogenieke informatie met de hashtag: #zoomman #zoomwoman en #zoommansolo. Like en deel jouw Zoomman/woman foto's ook. Leuk om van elkaar te zien en anderen erop te wijzen dat ze iets aan het missen zijn (maar ze kunnen nog inschrijven tot 1 mei.)
Zelf zal ik dat behalve op Insta ook op Twitter doen (of laten doen door mijn ondersteuningsteam).
Op Strava kan dat natuurlijk ook allemaal en is er inmiddels ook een groep aangemaakt. Enne, waar het mij ook om te doen is, is dat we volgend jaar met meer zijn en het lekker groot aan kunnen pakken!

Over volgend jaar gesproken

Uiteindelijk hoop ik natuurlijk ooit een prachtige triathlon met zijn allen tegelijk samen te kunnen organiseren. Met start en finish waar nu de finish van de lange afstand is. Ik ben dus erg benieuwd naar wat jullie van de organisatie vonden en of er onder jullie zijn die mee willen helpen met het organiseren van de Zoomman/woman in 2022. Daarvoor stuur ik na afloop met de uitslagen nog een feedbackformulier. Ik hoop dat jullie daar dan aan mee willen werken.
Tot die tijd, heel veel plezier, lekker afzien, geniet van het buiten zijn op het parcours en elders, want duursport moet wel lekker blijven!

Tot ZOOM,
Martijn