Leidingsrtaatsmal
Ha sportieveling,

De persberichten zijn er uit en als gevolg is de lijst met ontvangers van deze updates is weer wat langer geworden en er is ook nieuws te melden, voor diegenen die mij niet op Strava en Twitter volgen althans.

Op verschillende plekken is de Zoomman/woman nu gepubliceerd. Hieronder een lijstje met links. Misschien handig om te delen met vriendinnen en vrienden die je wil uitdagen om ook mee te doen.
BNdeStem (helaas alleen te lezen als je een abonnement hebt bij een krant van de Persgroep, ik heb het hier in pdf weggezet:))
Internetbode
Nieuws.nl
Zuidwestupdate
Schermafbeelding 2021-02-16 om 10.02.53
Het nieuws: zwemparcours
Hoewel er voor zover ik begrijp er eigenlijk geen vergunning nodig is om SOLO te zwemmen (en fietsen en lopen), ben ik lekker van het kastje naar de muur aan het zwemmen tussen Rijkswaterstaat, de gemeente en het waterschap. Het lijkt erop dat zij niet goed weten welk stukje water onder welk gezag valt. Kleine kans dus dat als we in het stukje Zoommeer duiken en niet de vaarroute kruisen er geen haan naar kraait. Om daar helemaal zeker van te zijn ga ik nog even door met zeuren bij ambtenaren. Ik houd jullie op de hoogte.

Registratie (achter de schermen)
De registratie voor de verschillende onderdelen staat al een tijdje open. Toch zaten daar een paar onhandigheden in. Met wat hulp van Raceid zijn die nu opgelost. Elke variant heeft nu zijn eigen ‘afstand’, dat wijst zich verder nu vanzelf. Belangrijkste is dat als je als team mee doet, er één iemand inschrijft en de resultaten vastlegt.

Parcourstesters.
De parcoursen voor fietsen en lopen zijn virtueel al wel uitgezet, maar moeten eigenlijk nog nagefietst worden. Omdat het ook mijn trainingsrondjes zijn, ga ik dat in de loop van de tijd op het gemakje doen. Mochten er onder jullie zijn dat dat graag ook willen doen, met of zonder mij, laat het mij dan weten (martijn@mvanmartijn.eu).
Zwemmen Zoomman
Even kort de geschiedenis tot nu toe. Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 23 april en 3 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat.
Het idee leek een tijd lang lastig te organiseren, maar eigenlijk is het inmiddels best goed te doen (maar nog wel wat werk. En dus gaat het gebeuren.

Verderop in de nieuwsbrief vind je nog meer informatie die je ook op de website kan vinden.

Tot die tijd, vertel het door, train lekker en blijf gezond. Duursport moet wel lekker blijven.
Martijn

Oh ja, de eersten die zich strakst echt inschrijven krijgen toegang tot een trainingsprogramma van 12 weken speciaal voor de Zoomman/Zoomwoman. Voor jullie geef ik nu al de vouchercode voor de programma’s in Trainingpeaks. Heb je hulp bij het gebruiken van Trainingpeaks of het schema nodig, mail, bericht of bel dan gerust.

Hier vind je al mijn programma’s gebruik voor de 12 weken triathlonprogramma's de vouchercode: VroegevogelsZoomOh ja 2, en hoewel ik zelf niet op Facebook zit, mag deze brief en mijn winkel daar best gepromoot worden ;). Hier de link naar de Zoomman/Zoomwoman webpagina. Voor de Zoomman/zoomwoman heb ik toch maar wel een instapagina aangemaakt :)))

Ja maar .... (missschien gestelde vragen)

Er zijn ongetwijfeld nog vragen en onduidelijkheden. Daarom een soort FAQ van mogelijk te stellen vragen (of smoesjes)
Ja maar .... (missschien gestelde vragen)

Hoe de Zoomman/woman begon

Hoe de Zoomman/woman begon
Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.
Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Deelname-opties Zoomman/woman

Deelname-opties Zoomman/woman
Voor de helderheid I: de Zoomman/woman is een SOLO triathlon die ieder voor zich doet, geheel zelf voorzienend. De Bananenwinkel organiseert de tijdsregistratie via RaceId, heeft de parcoursen bedacht en regelt de prijzen. Anders gezegd: ik deel slechts de uitdaging die ik doe om jullie ook uit te dagen. Dat leggen we virtueel vast. Voor de helderheid II: het is …
Deze mail is verstuurd via mijn website bananenwinkel.nl. Wil je vaker updates over mijn duursportavonturen, meld je dan aan voor de nieuwsbrieven

Banenwinkel.nl is de duursport en coachwebsite van mvanmartijn. Sinds 2017 train ik serieuzer voor lange triathlons. Hoe ik dat deed en doe lees je op deze plek. Ik deel mijn ervaringen graag en help je graag ook jezelf te coachen.
Hoeveel websites?
Inderdaad. Ik heb nu drie websites: meesteronderwijsinzicht.nl voor mijn freelance onderwijs- en onderzoeksdingen, bananenwinkel.nl voor mijn duursportactiviteiten & coaching en mvanmartijn.eu met de rest en alles wat los en vast zit.
Ik zit niet op Facebook en Insta, maar dit mag daar zeker wel gedeeld worden. Of stuur de brief gewoon door aan anderen van wie je denkt dat ze het interessant vinden.
twitter linkedin