oesterdam_l_vzm_r_os_bijgesneden
Ha sportieveling,

Nog zes weken dan is het zover. Dan gaat de Zoomman/woman beginnen. Vanaf dan kunnen de activiteitstrackers aan en de resultaten daarvan geüpload worden naar RaceId, zodat we weer een week later de ranglijst op kunnen maken. In deze volle vierde update een heus nieuwtje, wat antwoorden op inmiddels gestelde vragen, de aankondiging van een webinar en tot slot een manier om (mee) op trainingskamp te gaan.

Erik-Simon Strijk

Nieuws

Kort en krachtig: de huidig Nederlands kampioen op de lange afstand, Erik-Simon Strijk doet mee aan de Zoomman/woman! Hij heeft gekozen voor de lange versie, uiteraard op één dag. Net als wij vindt hij het mooi dat er weer een triathlon in deze regio is. Dat betekent dus dat je je kunt meten met de beste tijdens de Zoomman/woman. Even ter indicatie, zijn tijd tijdens de NK (tevens EK) in 2019 was 8:21:28. Ik volgde hem op ongeveer een dagdeel (11:07:49). Kortom, voor de meesten van ons zal het niet realistisch zijn om hem zomaar te verslaan. Diegene die dat wel doet, wint natuurlijk een prijs. Daarnaast hebben we nog iets anders bedacht: ook als je de lange Zoomman in meerdere dagen, maar wel in maximaal drie pogingen, sneller doet dan Erik-Simon ontvang je een prijs. De prijzen worden in een volgende update bekend gemaakt.

Regels

Van de prijzen meteen door naar de regels. Ik heb inmiddels een reglement opgesteld. Niet al te ingewikkeld natuurlijk, want alles doen we SOLO en er is toch geen jury. Toch leken mij een paar spelregels voor het verdelen van de prijzen en veiligheidsregels wel zo praktisch. Lees ze hier.

Gestelde vragen

Inmiddels hebben mij via mail, Strava en anderszins wat vragen bereikt die ik nog niet had beantwoord onder de Mogelijk te stellen vragen. Dus heb ik de antwoorden aangevuld. Belangrijkste vraag is toch of het wel door kan gaan. Ja dus. Het hele idee is dat ik zelf in die week de Zoomman ga doen, wie wil kan meedoen. SOLO dus. Eigenlijk is het dus geen evenement, maar gaat ieder individueel lekker wat sporten. Toch heb ik het wel bij gemeente en Rijkswaterstaat nagevraagd en zij zijn akkoord. Met andere woorden, aarzel niet om je gewoon in te schrijven, door HIER te klikken. (Hoe dat werkt vind je hier).

Webinar

In samenwerking met Runnersworld geef ik op vrijdagavond 26 maart een webinar over trainen voor een triathlon, van monosport naar multisport. Het is een openbaar webinar en zal uiteraard interactief zijn. Voor alle deelnemers deel ik een trainingsschema. Met dat schema kun je, als je al redelijk fit bent, in vier weken naar de Zoomman/woman toewerken. Houd voor meer info daarover mijn website, en de Facebookpagina van Runnersworld in de gaten.
Wie weet zien we elkaar virtueel komende tijd ergens, hoe dan ook, vertel het door, train lekker en blijf gezond. Duursport moet wel lekker blijven.
Schermafbeelding 2021-03-08 om 14.13.26

(Mee) Op trainingskamp

Afgelopen weekend had ik voor mezelf een SOLO trainingskamp georganiseerd in Limburg, net zoals ik dat vorig jaar in San Sebastian heb gedaan. Daar ga ik nog wel een blogje over schrijven, maar ik wil jullie er graag van mee laten genieten. Dus op dezelfde manier als trainingsprogramma’s werken, heb ik een pakketje trainingen gemaakt die ik zelf deed en daarbij de GPX bestanden gestopt, voor als je ook dezelfde routes wil doen. Ik ga e.e.a. nog wel wat verder uitwerken, want dit lijkt me wel een leuk ‘product’: SOLO-trainingskampen. Tot die tijd hier het ZIPJE met de routes en hier de link naar een programma in Trainingpeaks.
Lees meer.

Voor de nieuwe abonnees
Even kort de geschiedenis tot nu toe. Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.
Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat. Nu ik zelf verder kan dan een kwart wil ik dus een stoere in Bergen op Zoom organiseren. Het idee leek een tijd lang lastig te organiseren, maar eigenlijk is het inmiddels best goed te doen (maar nog wel wat werk). En dus gaat het gebeuren.
Op verschillende plekken is de Zoomman/woman nu gepubliceerd. Hieronder een lijstje met links. Misschien handig om te delen met vriendinnen en vrienden die je wil uitdagen om ook mee te doen.
BNdeStem (helaas alleen te lezen als je een abonnement hebt bij een krant van de Persgroep, ik heb het hier in pdf weggezet:))
Internetbode
Nieuws.nl
Zuidwestupdate
Cocktail (vanaf 9:20)
Schermafbeelding 2021-02-16 om 10.02.53
Oh ja, de eersten die zich strakst echt inschrijven krijgen toegang tot een trainingsprogramma van 12 weken speciaal voor de Zoomman/Zoomwoman. Voor jullie geef ik nu al de vouchercode voor de programma’s in Trainingpeaks. Heb je hulp bij het gebruiken van Trainingpeaks of het schema nodig, mail, bericht of bel dan gerust.

Hier vind je al mijn programma’s gebruik voor de 12 weken triathlonprogramma's de vouchercode: VroegevogelsZoom

Oh ja 2, en hoewel ik zelf niet op Facebook zit, mag deze brief en mijn winkel daar best gepromoot worden ;). Hier de link naar de Zoomman/Zoomwoman webpagina. Voor de Zoomman/zoomwoman heb ik toch maar wel een instapagina aangemaakt :)))
Deze mail is verstuurd via mijn website bananenwinkel.nl. Wil je vaker updates over mijn duursportavonturen, meld je dan aan voor de nieuwsbrieven

Banenwinkel.nl is de duursport en coachwebsite van mvanmartijn. Sinds 2017 train ik serieuzer voor lange triathlons. Hoe ik dat deed en doe lees je op deze plek. Ik deel mijn ervaringen graag en help je graag ook jezelf te coachen.
Hoeveel websites?
Inderdaad. Ik heb nu drie websites: meesteronderwijsinzicht.nl voor mijn freelance onderwijs- en onderzoeksdingen, bananenwinkel.nl voor mijn duursportactiviteiten & coaching en mvanmartijn.eu met de rest en alles wat los en vast zit.
Ik zit niet op Facebook en Insta, maar dit mag daar zeker wel gedeeld worden. Of stuur de brief gewoon door aan anderen van wie je denkt dat ze het interessant vinden.
twitter linkedin