Zoomman/Zoomwoman 2021

Doe mee, SOLO alleen of Samen SOLO. Alles op één dag, of meerdaags. 1/2 of 1/3.

Voor de helderheid I: de Zoomman/woman is een SOLO triathlon die ieder voor zich doet, geheel zelf voorzienend. De Bananenwinkel organiseert de tijdsregistratie via RaceId, heeft de parcoursen bedacht en regelt de prijzen. Anders gezegd: ik deel slechts de uitdaging die ik doe om jullie ook uit te dagen. Dat leggen we virtueel vast.

Voor de helderheid II: het is me te doen om de uitdaging én een test voor eventueel ooit een triathlon in Bergen op Zoom. Die uitdaging moet serieus zijn. Vandaar twee afstanden die je niet zomaar doet: (ongeveer) een halve en een eenderde triathlon. Die afstanden kun je natuurlijk verdelen over dagen of onder verschillende personen of allebei.

Hieronder kun je voorbeelden zien van hoe je mee kunt doen met de Zoomman/woman SOLO. Voor elk wat wils zo gezegd. En dan staat de optie run-bike-run (duathlon) er nog niet bij, voor als zwemmen in buitenwater (nog) niet kan (of je liever niet zwemt).

Variantindividueel/duo/trioWedstrijd J/NPrijzenOpmerkingen
Halve op het parcours langs de Zoomindividueel/duo/trioJ NR 1 (onderscheid M/V en teams alleen bij voldoende deelname)Bij (bijna) gelijke eindtijd worden wisseltijden en omstandigheden meegewogen. Bij voldoende deelname duo’s en trio’s in verschillende categorieën per teamlid/onderdeel een ‘segment’ maken in RaceId
Eenderde op het parcours langs de Zoomindividueel/duo/trioJ NR 1 (onderscheid M/V en teams alleen bij voldoende deelname/)Bij (bijna) gelijke eindtijd worden wisseltijden en omstandigheden meegewogen. Bij voldoende deelname duo’s en trio’s in verschillende categorieën per teamlid/onderdeel een ‘segment’ maken in RaceId
Halve op parcours langs de Zoom over meerdere dagenindividueel/duo/trioNLoterijElk onderdeel wel op één dag, per onderdeel een ‘segment’ maken in RaceId.
Teamleden doen onderdelen op verschillende dagen én/óf verdelen onderdelen per teamlid
Eenderde op parcours langs de Zoom over meerdere dagenindividueel/duo/trioNLoterijElk onderdeel wel op één dag, per onderdeel een ‘segment’ maken in RaceId.
Teamleden doen onderdelen op verschillende dagen én/óf verdelen onderdelen per teamlid
Halve op ander parcoursindividueel/duo/trioNLoterijZelfde afstand loggen op RaceId
Eenderde op ander parcoursindividueel/duo/trioNLoterijZelfde afstand loggen op RaceId
Halve op ander parcours over meerdere dagenindividueel/duo/trioNLoterijZelfde afstand loggen op RaceId
Eenderde op ander parcours over meerdere dagenindividueel/duo/trioNLoterijZelfde afstand loggen op RaceId

Meld je hieronder aan zonder verplichtingen.

 j

Meer over de Zoomman/woman

Hoe de Zoomman/woman begon

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Lees verder »

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

Lees verder »
Zoomman loop

Zoomman SOLO

Ik ga het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km).

Lees verder »

Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden