Zoomman/Zoomwoman 2021

Doe mee, SOLO alleen of Samen SOLO. Alles op één dag, of meerdaags. 1/2 of 1/3.

Er zijn ongetwijfeld nog vragen en onduidelijkheden over Zoomman/woman. Daarom een soort FAQ van mogelijk te stellen vragen (of smoesjes)

Mogelijk te stellen vragen

 • Waarom zou ik eigenlijk mee doen?

  Goede vraag, waar veel antwoorden op mogelijk zijn:

  • omdat het gewoon leuk is om weer in (virtueel) wedstrijdverband te racen;
  • omdat je een uitdaging nodig hebt om te blijven trainen;
  • omdat je ook weer eens iets samen in een team (maar wel SOLO) wil doen;
  • omdat het parcours zo mooi is in het Brabantse duursportWalhalla;
  • omdat het dan toch vakantie is;
  • omdat het goed valt in aanloop naar een hele triathlon later dit jaar;
  • omdat er prijzen te winnen zijn;
  • omdat je nu naast het lopen/fietsen als enige sport er nog wel een andere sport bij wil gaan doen;
  • omdat je nog een bucketlistitem zocht;
  • omdat je wel een keer in het Zoommeer of de Zoom wil zwemmmen;
  • vanwege al het bovenstaande;
  • daarom.

 • Ja maar, een halve of een eenderde is veel te lang voor mij, kan ik dan toch mee doen?

  Klopt. De Zoomman/woman is een serieuze uitdaging. Dat is de bedoeling: je moet wel een fit zijn. Er zijn tal van opties om als je de afstand te lang vindt, toch mee te doen zie de deelnamemogelijkheden. Ook heb je natuurlijk nog even om te trainen. Speciaal voor de Zoomman/woman heb ik trainingsschema's gemaakt van 12 weken (maar die zijn op maat te maken). Voor de eerste vijf inschrijvingen zijn die schema's gratis!

 • Leuk zo'n uitdaging, maar voor een halve moet je minstens een jaar trainen, toch?

  Klopt. Zie bovenstaand antwoord. Ik trainde voor mijn eerste halve een jaar met eenderde als oefening. Hier vind je schema's voor 12 weken als je al een beetje fit bent. Er zijn veel manieren om toch mee te doen, als je het toch te lang/zwaar vindt.

 • Ik kan niet zwemmen, wat nu?

  Maak er een duathlon van of zie bovenstaande antwoorden. Er zijn veel manieren om toch mee te doen, als je het toch te lang/zwaar vindt.

 • Ja maar, het water is eind april echt nog te koud, toch?

  Dat zou kunnen. Maar ook kou kun je trainen, of regel een goed pak met muts, handschoenen en sokken. Open water zwemmen is helemaal hip namelijk. Zie verder ook bovenstaande antwoorden. Er zijn veel manieren om toch mee te doen, als je het toch te lang/zwaar/te koud vindt.

 • Waarom registeren via RaceId, virtueel racen kan toch ook gewoon via Strava?

  Nou, dat klopt wel, maar ideaal is Strava daar niet voor. Het afgelopen jaar heb ik al een aantal races via Strava meegedaan en echt ideaal is dat niet. Om te beginnen is het lastig als organisator om te weten wie er mee gaan doen en wie er uiteindelijk meegedaan heeft. Je kunt lid worden van een groep, maar dan nog is het ook weer nodig om een hashtag te gebruiken ofzo. Mijn ervaring is dat het dan tenminste een dag duurt voor de uitslag bekend is. Bovendien zit niet iedereen op Strava en is afstand/tijd in Strava weer anders dan op de tracker en die trackers verschillen onderling weer. Bij Raceid vul je zelf de afstand en tijd in (dus je kunt een precies het deel van een uitgevoerd onderdeel invoeren) de publieke link naar het platform (Garmin, Polar, Suunto, Fitbit, Apple) waarmee je de activiteit getrackt hebt is ter controle. Je hebt het dus meer zelf in de hand. Ik ga uit van vertrouwen en mee doen is natuurlijk belangrijker dan winnen. (Dat tientje inschrijfgeld is voor mij moeite, de kosten van Raceid en de prijzen)

 • Zeg, we zitten nog wel in een pandemie, hoe doen we dat?

  De editie van dit jaar is daarom de Zoomman/woman SOLO. Start dus niet samen/ in groepen! De kans dat we over de wedstrijdperiode tegelijk op minder dan 1 1/2 meter op het parcours zijn lijkt me klein. En bovendien, stayeren mag ook niet! Mochten er echt veel inschrijvingen zijn, dan kunnen we eventueel tijdslots toewijzen waarin gestart kan worden, per onderdeel.

 • Is het dan meivakantie?

  Euhm, dat ligt er een beetje aan wanneer je de Zoomman/woman precies doet en hoe de school van de kinderen de vakanties plant. De officiële meivakantie is van 1-9 mei. Veel scholen plakken daar een week voor aan vast, ook vanwege koningsdag. Ideaal om ergens in die week lekker te knallen, toch? Ik kan me zelfs voorstellen dat het, als dat weer kan, ook rond de camping in Frankrijk zou kunnen.

 • Okee, ik doe mee, wat nu?

  Leuk dat je mee doet. Schrijf je dan meteen in. Ik heb een stappenplannetje geschreven over hoe het werkt. Met flowchart!

 • Klaar, ik heb alle onderdelen (met mijn team) gedaan, wat nu?

  Wat goed! Gefeliciteerd. Ga naar RaceId en vul de segmenten in. Ik heb een stappenplannetje geschreven over hoe het werkt. Met flowchart! Na de sluitingsdatum zien we meteen de uitslag.

 • Hoe zit dat met die prijzen van Studio Velo?

  Dat houden we nog even voor ons, want het ligt een beetje aan het aantal inschrijvingen hoe we die gaan verdelen. Hoe dan ook zit er vast iets bij wat je echt wil hebben. Voor de racers op het parcours hebben we in ieder geval iets voor de winnaars, voor de andere deelnemers verloten we prijzen.

 • Kan ik meedoen via de Nederlandse Triathlonbond en mijnntb?

  Helaas dat kan (dit jaar nog) niet. Om via de NTB in te schrijven, moet de organisatie ook via de bond geaccrediteerd zijn en aan verschillende regels voldoen. Zover is het nog niet. Wordt dit jaar een succes, dan gaan we dat volgend jaar natuurlijk wel regelen.

 • Zal er elk jaar een Zoomman/woman zijn?

  Ik durf het nog niet te zeggen, maar ik hoop van wel. Het is wel een beetje mijn ideaal, weer een mooie triathlon op de Brabantse Wal. (Lees hier hoe het idee ontstond). Veel hangt af van het succes van deze versie. Dus zeg het voort! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 • Meer over de Zoomman/woman

  Hoe de Zoomman/woman begon

  Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

  Lees verder »

  Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

  Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

  Lees verder »
  Zoomman loop

  Zoomman SOLO

  Ik ga het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km).

  Lees verder »

  Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

  Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

  Updates ontvangen

  Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden