Zoomman/Zoomwoman 2021

Doe mee, SOLO alleen of Samen SOLO. Alles op één dag, of meerdaags. Lang (2/92/21) of kort (1,5/65/11).

Nog even over dat zwemmen, vaak de hoogste drempel om mee te doen met een triathlon. Zwemmen is inderdaad het meest technische onderdeel van de triathlon en beheers je dat niet of minder, dan is 1500 meter een heel eind. Misschien ken je de beelden wel van bij de start van een triathlon waar de hele school atleten door een soort wasmachine gaat om een eigen plek te vinden. Dat zal bij de Zoomman/woman niet zo zijn. Je zwemt alleen. Je zou het voor kunnen stellen als lekker een stuk open water zwemmen in een mooi meer. Het is alleen wat kouder dan wanneer je dat in Zuid-Frankrijk zou doen.

Aan die temperatuur kun je wennen, maar dan nog heb je wel een pak nodig (die zijn te huur, bijvoorbeeld bij Triathlonwinkel). Ik denk dat ik zelf ook geen toptijd ga zwemmen, want ik haalde deze week mijn hoofd nog vaker hoger uit het water dan bij mijn ideale slag. Toch mocht dat de pret niet drukken. Ik zwom met uitzicht op een mooi natuurgebied en met de zon in mijn gezicht.

Mocht dit je nog niet overtuigen, zoek dan iemand die voor jou zwemt en vorm een team. Je kunt je via de registratiepagina dan ook inschrijven als team (zie hier de deelname-opties). Bij de registratie staat daarover iets meer uitleg.
Kun je niemand vinden, dan zou je er nog een run-bike-run van maken. Loop dan de afstand die je zou zwemmen (bijvoorbeeld over de Noordlandseweg.)

Kortom, laat het zwemmen je niet afschrikken. Of zie het als een uitdaging, want daar was het mij in ieder geval allemaal om begonnen.

Meer over de Zoomman/woman

Programma Zoomman/woman

Hoewel de Zoomman/woman SOLO en dus voor het grootste deel virtueel is, heb ik toch een programma opgesteld. Hieronder de lijst met belangrijke momenten. Maandag

Lees verder »

PRIJZEN!!!!

Samen met Studio Velo, Runnersworld Bergen op Zoom en Triathlonwinkel.nl hebben we een prijzenpakket samengesteld. Voor beide individuele varianten op het parcours (kort en lang) is het pakket hetzelfde. We hebben voor de top vijf van elke variant vijf prijzen.

Lees verder »
Zanderije

Verkenningen

De komende weken zal ik met enige regelmaat op het parcours van de Zoomman/woman te vinden zijn. Wie de routes wil verkennen kan aansluiten. 1 persoon per keer. Of we vinden een andere oplossing. In het schema op de hieronder staat op welke datum welk parcours verkend kan worden. Standaard duur is 2 uur, maar we gebruiken wat nodig is om te verkennen.

Lees verder »

Over dat zwemmen nog even

Zwemmen is inderdaad het meest technische onderdeel van de triathlon en beheers je dat niet of minder, dan is 1500 meter een heel eind.zoek dan iemand die voor jou zwemt en vorm een team. Je kunt je via de registratiepagina dan ook inschrijven als team (zie hier de deelname-opties). Bij de registratie staat daarover iets meer uitleg.
Kun je niemand vinden, dan zou je er nog een run-bike-run van maken. Loop dan de afstand die je zou zwemmen (bijvoorbeeld over de Noordlandseweg.) Kortom, laat het zwemmen je niet afschrikken. Of zie het als een uitdaging, want daar was het mij in ieder geval allemaal om begonnen.

Lees verder »

NIEUWS: Nederlands kampioen doet mee aan Zoomman/woman!

Kort en krachtig: de huidig Nederlands kampioen op de lange afstand, Erik-Simon Strijk doet mee aan de Zoomman/woman! Hij heeft gekozen voor de lange versie, uiteraard op één dag. Net als wij vindt hij het mooi dat er weer een triathlon in deze regio is. Dat betekent dus dat je je kunt meten met de beste tijdens de Zoomman/woman.

Lees verder »

Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden