Zoomman/Zoomwoman 2021

Doe mee, SOLO alleen of Samen SOLO. Alles op één dag, of meerdaags. Lang (2/92/21) of kort (1,5/65/11).

Cliché maar erg waar voor de Zoomman/woman SOLO: meedoen is belangrijker dan winnen. Het gaat nadrukkelijk om een SOLO uitdaging waarvan we voor het leuke een uitslag samenstellen. En ja, er zijn prijzen. Daarom heb ik toch maar even wat regels op gesteld.

Wedstrijdregels

 • SOLO = SOLO

  Het hele idee van deze Zoomman/woman is dat het een SOLO uitdaging is. Alleen op die manier kan het doorgaan. Dat betekent dus ook niet gezellig met zijn tweeën zwemmen/fietsen/lopen (en is in het algemeen natuurlijk bij een triathlonwedstrijd niet toegestaan). Houd ten alle tijden afstand! Mocht het er sterk op lijken dat er samen gezwommen/gefietst/gelopen wordt, zullen we dat (proberen te) onderzoeken.

 • Veiligheid in alle opzichten!

  Veiligheid voor alles!

  • Zorg dat er iemand jou in de gaten heeft als je SOLO aan het zwemmen bent (op afstand), draag een wetsuit en gebruik een boei.
  • Houd je aan de verkeersregels en houd afstand van weggebruikers (er is zoveel mogelijk een verkeersluwe route gecreëerd).
  • Verken de route van te voren (eventueel in delen).
  • Controleer je materiaal van te voren, zodat je geen pech krijgt.

 • Vertrouwen

  Er is geen jury ofzo en omdat het meedoen belangrijker is dan winnen, gaan we uit van vertrouwen. In eerste instantie nemen we aan dat je de resultaten eerlijk doorgeeft in RaceId. Daar hoort dan een publieke link bij die we alleen raadplegen om te zien of je werkelijk geraced hebt. Pas bij resultaten dicht op elkaar gaan we die tracker echt napluizen om de uitslag te bepalen.

 • Uitslag

  Zoals gezegd we gaan uit van vertrouwen (en dat meedoen dus belangrijker is). De manier van de uitslag bepalen van de Zoomman/woman op het parcours gaat als volgt:

  • RaceId genereert de uitslagenlijst per afstand;
  • We verdelen die in op één dag en over meerdere dagen en over de twee afstanden;
  • Liggen resultaten dicht bij elkaar controleren we nauwkeurig de publieke link (precieze afstand, precieze tijd);
  • Bij gelijke resultaten nemen we ook de wisseltijd mee;
  • Bij nog steeds gelijke resultaten eventueel ook de omstandigheden (wind, regen);
  • Bij nog steeds gelijke resultaten geven we gewoon twee prijzen.
  Mocht het er sterk op lijken dat er samen gefietst wordt, zullen we dat (proberen te) onderzoeken.

 • Prijzen

  Wil je meedingen naar de prijzen op het parcours, het verslaan van Erik-Simon Strijk, dan moet je voor zondag avond 2 mei om 20 u. het parcours afgelegd hebben en je resultaten ingevoerd op Raceid. Dan heb ik een dag om e.e.a. na te gaan en die avond de uitslag bekend te maken. Op maandag 3 mei organiseer ik dan de (online) loterij en de prijsuitreiking.

 • Hulp

  Het kan handig zijn om hulp in te schakelen rond de wissels (om op spullen te letten bijvoorbeeld). Dat mag. Liefst niet meer dan één persoon buiten het eigen huishouden.

 • Meer over de Zoomman/woman

  Programma Zoomman/woman

  Hoewel de Zoomman/woman SOLO en dus voor het grootste deel virtueel is, heb ik toch een programma opgesteld. Hieronder de lijst met belangrijke momenten. Maandag

  Lees verder »

  PRIJZEN!!!!

  Samen met Studio Velo, Runnersworld Bergen op Zoom en Triathlonwinkel.nl hebben we een prijzenpakket samengesteld. Voor beide individuele varianten op het parcours (kort en lang) is het pakket hetzelfde. We hebben voor de top vijf van elke variant vijf prijzen.

  Lees verder »
  Zanderije

  Verkenningen

  De komende weken zal ik met enige regelmaat op het parcours van de Zoomman/woman te vinden zijn. Wie de routes wil verkennen kan aansluiten. 1 persoon per keer. Of we vinden een andere oplossing. In het schema op de hieronder staat op welke datum welk parcours verkend kan worden. Standaard duur is 2 uur, maar we gebruiken wat nodig is om te verkennen.

  Lees verder »

  Over dat zwemmen nog even

  Zwemmen is inderdaad het meest technische onderdeel van de triathlon en beheers je dat niet of minder, dan is 1500 meter een heel eind.zoek dan iemand die voor jou zwemt en vorm een team. Je kunt je via de registratiepagina dan ook inschrijven als team (zie hier de deelname-opties). Bij de registratie staat daarover iets meer uitleg.
  Kun je niemand vinden, dan zou je er nog een run-bike-run van maken. Loop dan de afstand die je zou zwemmen (bijvoorbeeld over de Noordlandseweg.) Kortom, laat het zwemmen je niet afschrikken. Of zie het als een uitdaging, want daar was het mij in ieder geval allemaal om begonnen.

  Lees verder »

  NIEUWS: Nederlands kampioen doet mee aan Zoomman/woman!

  Kort en krachtig: de huidig Nederlands kampioen op de lange afstand, Erik-Simon Strijk doet mee aan de Zoomman/woman! Hij heeft gekozen voor de lange versie, uiteraard op één dag. Net als wij vindt hij het mooi dat er weer een triathlon in deze regio is. Dat betekent dus dat je je kunt meten met de beste tijdens de Zoomman/woman.

  Lees verder »

  Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

  Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

  Updates ontvangen

  Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden