Ineens had ik een ideetje om lekker te gaan fietsen en rennen in Limburg. Het zou prachtig weer worden. Dus ik ging en wat er toen gebeurde….

Behalve dat ik het reuze naar mijn zin had, zo erg dat ik vergat foto’s te maken, kreeg ik nog meer ideeën. En die wil ik niet voor me houden, ook al zijn ze nog niet helemaal uitgewerkt.


Zo’n trainingskampje voor mezelf doe ik wel vaker. Zo was ik bijvoorbeeld vorig jaar rond dezelfde tijd in San Sebastian. Dat was mijn laatste buitenlandse avontuur voor dat de pandemie uitbrak. Nu was ik in Zuid-Limburg, eerlijk gezegd ook weer niet zo heel groot verschil met de Baskische stad: het was zonnig en fris, er zijn steile heuvels, er is lekker eten en de vreemde taal.

Kortom, een aanrader voor iedereen die er even sportend tussenuit wil. Toen ik dat gevoel even liet bezinken en me realiseerde dat het delen van wat ik lekker en leuk vind het principe is van de Bananenwinkel, was ik er snel uit. Ik kan simpel weg een SOLO trainingskamp aanbieden!


Aldus doende: binnenkort in de winkel: een SOLO of DUO (virtueel) trainingskamp.


De winkel moet daarvoor nog wel een beetje verbouwd worden, dus de precieze details volgen nog, maar het principe is eenvoudig (zoals zoveel eigenlijk in deze pandemische periode).

Op dezelfde manier als trainingsprogramma’s werken, heb ik een pakketje trainingen gemaakt en daarbij de GPX bestanden gestopt, voor als je ook dezelfde routes wil doen. Extra opties zijn dan reisgidsjes, maatwerktrainingen, virtuele live coachingssessies tijdens het kamp of zelfs een DUO-versie waar ik op veilige afstand met je mee ga.
Tot die tijd als voorbeeld hier het ZIPJE met de routes van mijn afgelopen weekend en hier de link naar een hetzelfde programma in Trainingpeaks.

MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

Misschien vind je onderstaande ook interessant

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

Lees verder »
Zoomman loop

Zoomman SOLO

Ik ga het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km).

Lees verder »

SOLO of niet

Mijn Stravajaaroverzicht is klaar. Een beetje vroeg naar mijn idee, want ik heb nog een dag. Al eerder was ik kritisch op dat overzicht, omdat het niet het inzicht geeft waar ik echt wat aan heb. Maar daar is het natuurlijk ook niet voor bedoeld. Tijd voor een overzichtje hoe ik elk platform gebruik dacht ik dus. Met als uitsmijter de aankondiging van de Zoomman SOLO.

Lees verder »

Test-coach

Dat virtuele wedstrijdje is een testje of dat kan werken: lekker samen virtueel, maar toch een beetje lokaal, te rennen (en later fietsen). Dus ook iets om mezelf te motiveren, om bezig te blijven. Je mag het best marketing noemen.
Uiteindelijk ben ik een ook een onderzoeker in die graag dingen uit probeert. Als coach dus eerst zelf een programma/training/aanpak testen en de ervaring daarmee gebruiken bij het coachen. Een test-coach.

Lees verder »