MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

De winter door, SOLO. Jahoor YOLO! Dat staat er best leuk, in de wedstrijdjes die ik organiseer. Het is een testje of dat kan werken om lekker samen virtueel, maar toch een beetje lokaal, te rennen (en later fietsen). Dus ook iets om me zelf te motiveren, om bezig te blijven. En om meer mensen te kunnen coachen, dat ook. Je mag het best marketing noemen.
Uiteindelijk ben ik een ook een onderzoeker die graag dingen uit probeert. Als coach dus eerst zelf een programma/training/aanpak testen en de ervaring daarmee gebruiken bij het coachen. Een test-coach.

Van afgelopen seizoen weet ik dat ik het virtueel racen leuk vind. Ik weet dat als ik ingeschreven sta voor een wedstrijd waarvan de uitslag bij gehouden wordt, ik echt harder wil/ga dan ik in alleen een training zou doen. Ik deed het vooral om te zien waar ik in het deelnemersveld sta. Dat laatste heeft virtueel eigenlijk geen zin. Zoals in real-life elke wedstrijd anders is en de uitslag niet meteen iets zegt over je fitheid en is dat virtueel niet anders. Het deelnemersveld is ook veel diverser en categorieën totaal anders. Kortom, voor de uitslag hoef je het eigenlijk niet te doen. En toch doe ik het. Het idee dat je met anderen, op afstand, bezig bent, dat je met jezelf hebt afgesproken zo hard mogelijk te gaan en ook dat je er soms voor betaald hebt, dat stimuleert gewoon.
Dus ben ik ze zelf gaan organiseren. Elke vier weken een wedstrijdje, 5 of 10 KM. Samen SOLO dus. Getest en in orde bevonden. Doe je mee? Via RaceId kun je je inschrijven. Onder deelnemers die alledrie de wedstrijdjes meedoen verloot ik PRIJZEN!

Waar ik op dit moment ook veel plezier aan beleef is de Zwift Academy Tri (ZAT). Een academie dus, voor triathlon op Zwift.

Daar zit natuurlijk weer een heel verhaal achter. In het kort: ik vind Zwift echt leuk; Zwift maakt ook trainingsprogramma’s in zogenaamde academies; één daarvan speciaal voor triatleten; het volbrengen van het programma geeft mogelijk toegang tot het professionele triathlon team van Zwift en deelname aan de Ironman van Hawaii. (Meer lees je hier.)
Intussen heb ik vier van de vijf fietstrainingen en twee van de vijf looptrainingen gedaan en daarnaast twee test-wedstrijdjes. Ik heb het naar mijn zin. Dat heeft twee oorzaken:
1 De trainingen en trainingsvormen zijn nieuw voor mij. Het is een iets andere trainingsaanpak dan ik de afgelopen twee jaar heb gebruikt en doordat je tijdens de trainingen aanwijzingen krijgt train je scherper.
2 Het is tegelijk een soort voortdurende test. Want wat als ik nu flink progressie boek? En wat als ik dan door de laatste tests kom? Stel nu dat …. enz….

De afgelopen jaren was de periode tussen november en ongeveer maart ook een periode van proberen en nieuwe impulsen zoeken. Meestal in de vorm van apparaten (binnentrainer, vermogensmeter) of nieuwe uitdagingen (de Embrunman). Dit jaar is dat niet heel anders, maar hebben ten eerste de trainingen zelf dus een impuls gekregen door ZAT en daarnaast organiseer ik zelf wedstrijdjes als prikkel voor mezelf en anderen.
Wie doet er mee?

Misschien vind je onderstaande ook interessant

Hoe de Zoomman/woman begon

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Lees verder »

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

Lees verder »
Zoomman loop

Zoomman SOLO

Ik ga het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km).

Lees verder »

Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

Nieuwsbrief ontvangen