Test-coach

De winter door, SOLO. Jahoor YOLO! Dat staat er best leuk, in de wedstrijdjes die ik organiseer. Het is een testje of dat kan werken om lekker samen virtueel, maar toch een beetje lokaal, te rennen (en later fietsen). Dus ook iets om me zelf te motiveren, om bezig te blijven. En om meer mensen te kunnen coachen, dat ook. Je mag het best marketing noemen.
Uiteindelijk ben ik een ook een onderzoeker die graag dingen uit probeert. Als coach dus eerst zelf een programma/training/aanpak testen en de ervaring daarmee gebruiken bij het coachen. Een test-coach.

Van afgelopen seizoen weet ik dat ik het virtueel racen leuk vind. Ik weet dat als ik ingeschreven sta voor een wedstrijd waarvan de uitslag bij gehouden wordt, ik echt harder wil/ga dan ik in alleen een training zou doen. Ik deed het vooral om te zien waar ik in het deelnemersveld sta. Dat laatste heeft virtueel eigenlijk geen zin. Zoals in real-life elke wedstrijd anders is en de uitslag niet meteen iets zegt over je fitheid en is dat virtueel niet anders. Het deelnemersveld is ook veel diverser en categorieën totaal anders. Kortom, voor de uitslag hoef je het eigenlijk niet te doen. En toch doe ik het. Het idee dat je met anderen, op afstand, bezig bent, dat je met jezelf hebt afgesproken zo hard mogelijk te gaan en ook dat je er soms voor betaald hebt, dat stimuleert gewoon.
Dus ben ik ze zelf gaan organiseren. Elke vier weken een wedstrijdje, 5 of 10 KM. Samen SOLO dus. Getest en in orde bevonden. Doe je mee? Via RaceId kun je je inschrijven. Onder deelnemers die alledrie de wedstrijdjes meedoen verloot ik PRIJZEN!

Waar ik op dit moment ook veel plezier aan beleef is de Zwift Academy Tri (ZAT). Een academie dus, voor triathlon op Zwift.

Daar zit natuurlijk weer een heel verhaal achter. In het kort: ik vind Zwift echt leuk; Zwift maakt ook trainingsprogramma’s in zogenaamde academies; één daarvan speciaal voor triatleten; het volbrengen van het programma geeft mogelijk toegang tot het professionele triathlon team van Zwift en deelname aan de Ironman van Hawaii. (Meer lees je hier.)
Intussen heb ik vier van de vijf fietstrainingen en twee van de vijf looptrainingen gedaan en daarnaast twee test-wedstrijdjes. Ik heb het naar mijn zin. Dat heeft twee oorzaken:
1 De trainingen en trainingsvormen zijn nieuw voor mij. Het is een iets andere trainingsaanpak dan ik de afgelopen twee jaar heb gebruikt en doordat je tijdens de trainingen aanwijzingen krijgt train je scherper.
2 Het is tegelijk een soort voortdurende test. Want wat als ik nu flink progressie boek? En wat als ik dan door de laatste tests kom? Stel nu dat …. enz….

De afgelopen jaren was de periode tussen november en ongeveer maart ook een periode van proberen en nieuwe impulsen zoeken. Meestal in de vorm van apparaten (binnentrainer, vermogensmeter) of nieuwe uitdagingen (de Embrunman). Dit jaar is dat niet heel anders, maar hebben ten eerste de trainingen zelf dus een impuls gekregen door ZAT en daarnaast organiseer ik zelf wedstrijdjes als prikkel voor mezelf en anderen.
Wie doet er mee?

Ook te koop in de Bananenwinkel

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

(Mee) Op trainingskamp

Ineens had ik een ideetje om lekker te gaan fietsen en rennen in Limburg. Het zou prachtig weer worden. Dus ik ging en wat er toen gebeurde….
Behalve dat ik het reuze naar mijn zin had, zo erg dat ik vergat foto’s te maken, kreeg ik nog meer ideeën. En die wil ik niet voor me houden, ook al zijn ze nog niet helemaal uitgewerkt.
Zo’n trainingskampje voor mezelf doe ik wel vaker.

Lees verder »

SOLO of niet

Mijn Stravajaaroverzicht is klaar. Een beetje vroeg naar mijn idee, want ik heb nog een dag. Al eerder was ik kritisch op dat overzicht, omdat het niet het inzicht geeft waar ik echt wat aan heb. Maar daar is het natuurlijk ook niet voor bedoeld. Tijd voor een overzichtje hoe ik elk platform gebruik dacht ik dus. Met als uitsmijter de aankondiging van de Zoomman SOLO.

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!