Definitief programma

Van lange lijst naar korte lijst, naar definitief programma. Er is nog één gaatje in mijn weekenden dat ik niet gevuld heb, maar verder staan alle wedstrijden dit seizoen klaar. Hieronder vind je ze, mocht je willen weten waar ik ben, of zelf nog ideeën nodig hebben voor wedstrijden.

Als ik op een regenachtige, of superwarme dag weer in mijn luie stoel zit te Netflixen en daar chagrijnig van wordt is een van de manieren op uit dat chagrijn te komen op zoek te gaan naar leuke wedstrijden en evenementen op weekenden die nog min of meer leeg zijn in mijn agenda. Inmiddels zijn al die weekenden vol en weet ik even geen Netflixserie meer om te kijken. Kortom, ik heb mijn raceprogramma vastgesteld, maar ja niets staat vast natuurlijk.

Ondertussen puzzel ik nog wat op de opbouw van het trainingsprogramma naar de ICONXTRI. Daar zal ik nog een videootje over maken binnenkort.

Ik heb geprobeerd alles mooi af te stemmen op elkaar, zodat ik in september echt superfit en sterk aan de start zal staan van de ICONXTRI. Maar ik weet ook dat je niet van januari tot september alleen maar kunt knallen en gemotiveerd blijft met om het weekend een race. Dus kies ik altijd eerst de mooie, leuke wedstrijden uit, die me ook goed liggen. Zo koos ik de 70.3 Ironman Maastricht omdat die heel lekker ging vorig jaar. Helaas was dat toen een Run-Bik-Run vanwege de hoge waterstand in de Maas. Ik ‘moet’ dus nog terug om die Maas te bedwingen.
Daar tegenover aan het begin van het seizoen heb/had ik mijn eigen triathlon: de Zoom(won)man om wel meteen aan het treinen te zijn. Die twee races zijn dus begin en einde van de voorbereidingswedstrijden. Daartussen zit eerst de Brouwersdam90 een paar weken na de Zoom(wo)man om de gang erin te houden.
De tweede groep wedstrijden zijn de evenementen die vorig jaar gepland stonden die niet door gingen. Oud-Gastel is een vaste waarde in mijn programma, althans dat probeer ik. Die is dichtbij, leuk ouderwets georganiseerd, niet te groot en commercieel. Bovendien is een 1/3 is net wat langer en leuker dan een 1/4, dus is het zwaar genoeg zonder dat ik meteen vier weken moet herstellen.
De oplettende lezer ziet dat juli nog wat een vrij weekenden heeft (2 met kinderen, 2 zonder, 1 gevuld). Daar puzzel ik dus nog op. Het is dan ook zomervakantie, dus kan ook een weekje worden. Met veel fietsen en hoogtemeters enzo. Tips zijn welkom.

21 meiBrouwerdam 90 (uitslag)
29 meiBrussel 20KM (als coach)
12 juniNieuwkoop, NK middenafstand
25 juniOud-Gastel 1/3
9 juliLa Chouffe trail (14 km)
6 augustusMaastricht Ironman 70.3
2 septemberLivigno ICONXTRI
25 septemberNijmegen Teamcompetitie

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

5 jaar op schema

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk viel mijn laatste prestatie me wat tegen. Tijdens de Brouwersdam90 zwom ik langzamer dan ik dacht dat ik kon, was mijn

Lees verder »
Routes ZWM 23

Routes Zoom(wo)man

Routes Tijdens het info-uur op maandag 1 mei om 20u. worden de routes toegelicht. Laatste wijzingen routes: 22-4-23 Zelfs na een aantal keer nafietsen vervelen

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!