Een lange reis voorbereiden

Zoals ik in de meest recente uitlegvideo al heb aangekondigd, is mijn grote groene banaan voor 2024 Ironman Cascais (hopelijk gaan we daar weer met een groepje naartoe). En daar wil ik me dan kwalificeren voor het WK van Ironman in Nice 2025. Martijn Lange Termijn. Ik ben me dus aan het voorbereiden op een lange reis. En toen werd ik ziek in de eerste week van 2024. Wel aan het zweten, maar niet van de inspanning. Mijn voorbereiding begon dus op de bank.

Wat ik dan wel vaker doe ter inspiratie voor de lange termijndoelen: de beweegredenen en mooie beelden van anderen bekijken. De extra schermtijd dus wel nuttig inzetten. Hieronder een lijstje met voor mij inspirerende video’s, met een korte toelichting. Wie weet kan het jou ook bewegen tot een groene banaan zoeken, als je die nog niet hebt.

Afgelopen zaterdag kwam een samenvatting van de wereldkampioenschappen van Ironman uit. Met daarin niet alleen een overzicht van de professionele race, maar ook bijzondere verhalen, zoals dat van de Nederlandse Els Visser. Jammer dat we van haar verder niet veel over de race zelf zien (ze werd 15e). Het blijft natuurlijk wel heel mooi dat je in triathlons als amateur/agegrouper gewoon in dezelfde race zit als de pro’s.

https://watch.outsideonline.com/2023-ironman-world-championship-documentary/XMkwhxKu?scope=anon

Na mijn deelname aan ICONXTRI in Livigno, ben ik nog een grotere fan van de stoere extreme triathlons, met de Norseman als de belangrijkste op de lijst. Ook daarvan heb ik een verslag van de editie van 2023 bekeken. De strijd ging tussen de local (Jon Saeveras Breivold) en de bekende professional (Sebastian Kienle).

Nog een Norseman video, met meer uitleg over de weg ernaar toe, soms een beetje saai en overdreven: Black & Whyte. Het verslag van de voorbereidingen voor de race en de race zelf van oud-vijfkamper en nu duursportexpert professor Greg Whyte. Iets te veel ‘als je maar wil, dan kan je het’, maar met toch wel wat goede tips.

Tot slot een luchtigere video, die niets te maken heeft met triathlon, maar met wielrennen. De mannen van Tour de Tietema hebben hun eerste jaar als profploeg als documentaire gemonteerd. Hoe je het met wilde ideeën ver kunt schoppen.

Oh enne, voor nog meer Ironmanverhalen zijn die van Average Rob en Cody Ko erg vermakelijk.

Wil je hulp bij het opstellen van je seizoensplan, neem dan gewoon contact op. Voor ambitieuze atleten die voor een Ironmankwalificatie gaan zoals ik, kun je hier een vragenlijst invullen en dan maak ik een mooi grafisch race-overzicht voor je.

Ook te koop in de Bananenwinkel

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

De vasten gaat beginnen

Veel wedstrijden zijn hun inschrijvingen begonnen en veel atleten, die ik begeleid bijvoorbeeld, zijn druk doende hun jaarschema te bouwen. Dus met de vastenperiode, begint ook definitief het duursportseizoen. We

Lees verder »

De bossen roepen weer

Begin oktober de meeste triathlons in onze regio zijn voorbij en we genieten sinds eind september zo nu en dan van lekker nazomerweer. De astronomische herfst is al begonnen en

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!