Maar nu echt, en route pour Embrun

Vergelijkbaar met de paaseieren en de pepernoten lijkt het alsof mijn plannen voor het nieuwe seizoen steeds vroeger komen. Maar dat is natuurlijk niet echt zo. Ook voor Almere twee jaar geleden ontstonden beginnetjes van nieuwe plannen tijdens de laatste trainingen. Alleen had ik toen geen idee hoe ik me na een hele triathlon zou voelen. Nu wel, denk ik. Dus allez, voor de draad er maar mee.


Op nummer één in mijn plannen staat toch echt de Norseman, de beelden en verhalen daarvan blijven me inspireren. Ik wil een keer in dat fjord springen.
Op nummer twee, met stip, de hele in Maastricht, die na jaren afwezigheid volgend jaar weer terug is.
Op nummer drie, dan toch maar weer eens een marathon en dan een lekkere tijd lopen (onder 3 uur?). Op het oog heb ik, Rotterdam, Gent, Eindhoven en misschien de Kustmarathon.
Zo. Dat is eruit. Nu eerst nog even Embrun doen.

En route

Als ik dit schrijf is het nog 3 dagen tot de start (om 5:52!).
De race gaat door, ik heb geen ongelukken gehad en de reis er naartoe verloopt voorspoedig. Allemaal gunstige voortekenen dus en daarmee is het tijd voor prognoses en verwachtingen. Ik heb het al vaker gedaan en altijd mis gehad, maar toch, het is een leuke hobby. En het is ook wel praktisch voor de planning van eten en drinken tijdens de race en de logistiek na de race. Inmiddels heb ik in Maastricht geleerd dat mezelf inhouden helpt goede tijden te lopen. Kortom, laat ik eens een poging wagen.


Eerder bleek dat mijn natte vingerwerk bij het voorspellen van mijn tijd in Almere met de minste marge het dichtst bij de uiteindelijke tijd kwam. Nu is ‘natte vingerwerk’ met al mijn geanalyseer natuurlijk niet echt giswerk, maar eerder een educated guess.
Aangezien ik me fitter dan ooit voel, wat blijkt uit PR’s die ik loop en drempelwaarden die nog steeds omhoog gaan en aangezien ik zoals gezegd beter in staat lijk niet te hard van start te gaan en daarvan aan het einde te profiteren en aangezien ik wel ambitieus ben, maar niet té, denk ik dat ik ergens tussen de 13 en 14 uur nodig heb.

Een PR in Maastricht

Ik denk in een uur te kunnen zwemmen, omdat me dat vorig jaar ook al lukte;
Ik denk in 8,5 uur te kunnen fietsen, omdat ik dat twee jaar geleden deed op hetzelfde parcours (in de race van de korte afstand 44 km in 1:43, de dag erna het resterende parcours, zonder wedstrijdelement 134 km in 6:23).;
Ik denk dat ik de marathon in ruim 4 uur moet kunnen, omdat ik vorig jaar 3:50 liep, na een dag ervoor 180 km gefietst te hebben. (Al mijn uitslagen vind je hier.)

1:00 + 8:30 + 4:15 = 13:45

Zo. Dat is er ook uit. Ik word er zenuwachtig van.

Nog even taperen, niet te veel moules frites eten, op tijd in Embrun aankomen en dan gaat het eindelijk gebeuren. Ik kan niet wachten.

Wil je het volgen, dan kan dat via de site van de Embrunman (nu nog niet te zien). Of rechtstreeks via https://my.raceresult.com/175024/Live (dat kan nu al. Zoeken op mijn naam werkt het handigst).

Ook te koop in de Bananenwinkel

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

De vasten gaat beginnen

Veel wedstrijden zijn hun inschrijvingen begonnen en veel atleten, die ik begeleid bijvoorbeeld, zijn druk doende hun jaarschema te bouwen. Dus met de vastenperiode, begint ook definitief het duursportseizoen. We

Lees verder »

Een lange reis voorbereiden

Zoals ik in de meest recente uitlegvideo al heb aangekondigd, is mijn grote groene banaan voor 2024 Ironman Cascais (hopelijk gaan we daar weer met een groepje naartoe). En daar wil ik me dan kwalificeren voor het WK van Ironman in Nice 2025. Martijn Lange Termijn. Ik ben me dus aan het voorbereiden op een lange reis. En toen werd ik ziek in de eerste week van 2024. Wel aan het zweten, maar niet van de inspanning. Mijn voorbereiding begon dus op de bank.

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!