Vergelijkbaar met de paaseieren en de pepernoten lijkt het alsof mijn plannen voor het nieuwe seizoen steeds vroeger komen. Maar dat is natuurlijk niet echt zo. Ook voor Almere twee jaar geleden ontstonden beginnetjes van nieuwe plannen tijdens de laatste trainingen. Alleen had ik toen geen idee hoe ik me na een hele triathlon zou voelen. Nu wel, denk ik. Dus allez, voor de draad er maar mee.


Op nummer één in mijn plannen staat toch echt de Norseman, de beelden en verhalen daarvan blijven me inspireren. Ik wil een keer in dat fjord springen.
Op nummer twee, met stip, de hele in Maastricht, die na jaren afwezigheid volgend jaar weer terug is.
Op nummer drie, dan toch maar weer eens een marathon en dan een lekkere tijd lopen (onder 3 uur?). Op het oog heb ik, Rotterdam, Gent, Eindhoven en misschien de Kustmarathon.
Zo. Dat is eruit. Nu eerst nog even Embrun doen.

En route

Als ik dit schrijf is het nog 3 dagen tot de start (om 5:52!).
De race gaat door, ik heb geen ongelukken gehad en de reis er naartoe verloopt voorspoedig. Allemaal gunstige voortekenen dus en daarmee is het tijd voor prognoses en verwachtingen. Ik heb het al vaker gedaan en altijd mis gehad, maar toch, het is een leuke hobby. En het is ook wel praktisch voor de planning van eten en drinken tijdens de race en de logistiek na de race. Inmiddels heb ik in Maastricht geleerd dat mezelf inhouden helpt goede tijden te lopen. Kortom, laat ik eens een poging wagen.


Eerder bleek dat mijn natte vingerwerk bij het voorspellen van mijn tijd in Almere met de minste marge het dichtst bij de uiteindelijke tijd kwam. Nu is ‘natte vingerwerk’ met al mijn geanalyseer natuurlijk niet echt giswerk, maar eerder een educated guess.
Aangezien ik me fitter dan ooit voel, wat blijkt uit PR’s die ik loop en drempelwaarden die nog steeds omhoog gaan en aangezien ik zoals gezegd beter in staat lijk niet te hard van start te gaan en daarvan aan het einde te profiteren en aangezien ik wel ambitieus ben, maar niet té, denk ik dat ik ergens tussen de 13 en 14 uur nodig heb.

Een PR in Maastricht

Ik denk in een uur te kunnen zwemmen, omdat me dat vorig jaar ook al lukte;
Ik denk in 8,5 uur te kunnen fietsen, omdat ik dat twee jaar geleden deed op hetzelfde parcours (in de race van de korte afstand 44 km in 1:43, de dag erna het resterende parcours, zonder wedstrijdelement 134 km in 6:23).;
Ik denk dat ik de marathon in ruim 4 uur moet kunnen, omdat ik vorig jaar 3:50 liep, na een dag ervoor 180 km gefietst te hebben. (Al mijn uitslagen vind je hier.)

1:00 + 8:30 + 4:15 = 13:45

Zo. Dat is er ook uit. Ik word er zenuwachtig van.

Nog even taperen, niet te veel moules frites eten, op tijd in Embrun aankomen en dan gaat het eindelijk gebeuren. Ik kan niet wachten.

Wil je het volgen, dan kan dat via de site van de Embrunman (nu nog niet te zien). Of rechtstreeks via https://my.raceresult.com/175024/Live (dat kan nu al. Zoeken op mijn naam werkt het handigst).

MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

Misschien vind je onderstaande ook interessant

Op een rijtje

Panta rhei, uiteraard, alles verandert en voortdurend. Toch heb ik een lijstje met races waar ik aan mee denk te gaan doen. Twee zijn het vervolg van mijn plannen van van vorig jaar, die niet doorgingen en waarvoor ik gewoon nog steeds ingeschreven sta (Ironman en Embrunman). De andere zijn de opties die nu open staan. De twee bovenaan de lijst zijn onzekerder dan de andere. Ter inspiratie en als idee voor anderen.

Lees verder »

Gemotiveerd blijven (tijdens een pandemie).

In eerste instantie zou dit een blog worden over hoe ik mezelf coach, maar die heb ik al geschreven (zie hier en hier). Daarna overwoog ik een post over beweegredenen en motiveren, maar dat staat ook al her en der in flarden op mijn site (ik maak daar ooit wel een samenhangend verhaal van). Kortom, een blog zonder echt doel, zonder richting, gewoon een log van mijn voorjaar. Op het web. Een weblog dus.

Lees verder »
Finish Aarschot

Op weg van …

Al drie jaar verzamel ik keurig mijn tijden op triatlons in een mooi, maar rommelig spreadsheet. Dat gebruik ik dan om schattingen te doen voor de triathlons die gaan komen. Meestal klopt daar niets van, want resultaten uit het verleden enzovoorts….. Nu zet ik ze dan ook maar hieronder even voor bij elkaar op een rijtje.

Lees verder »

Routes Zoomman/woman

Routes De routes zijn klaar! Zelfs na een aantal keer nafietsen vervelen ze nog niet. Nauwelijks stoplichten, een paar spoorwegovergangen en vooral heel mooi en

Lees verder »

SOLO of niet

Mijn Stravajaaroverzicht is klaar. Een beetje vroeg naar mijn idee, want ik heb nog een dag. Al eerder was ik kritisch op dat overzicht, omdat het niet het inzicht geeft waar ik echt wat aan heb. Maar daar is het natuurlijk ook niet voor bedoeld. Tijd voor een overzichtje hoe ik elk platform gebruik dacht ik dus. Met als uitsmijter de aankondiging van de Zoomman SOLO.

Lees verder »

Op weg naar nieuwe piekjes

Op 16 december, dan moet mijn nieuwe jaarprogramma al af zijn. Dat is zo’n drie maanden eerder dan ik normaal een keuze maak voor het nieuwe kalenderjaar. Zo erg is dat niet natuurlijk. Luxeproblemen enzo. Sterker nog, het geeft me weer een prikkel en als gevolg daarvan weer beweegredenen (bananen).

Lees verder »