Meer bananen

Het is me wat, bedenk je een grappig, passend en stiekem toch onderbouwde gimmick en uniek verkoopargument, zie je het ineens overal. Of is dat een self fulfilling prophecy, zoals je ook meer rode fietsen ziet als je er zelf een hebt? Bananen dus. Ik kom ze overal tegen.
Behalve wekelijks bij de groentenkraam op de markt, de verzorgingspost bij een triathlon, zag ik ze bij de halve marathon in Rome op een petje van GIST (hier te koop ).
Ook op wielershirts heb ik ze gevonden. Ik heb van Nalini al een bananenshirt, maar ze hebben nu ook een mooie gele. En, ze hebben ook sokken! Misschien moet ik e.e.a. maar eens in mijn collectie opnemen…

Behalve leuke gadgets, blijk ik niet de enige die bananen verbindt met duursport en motiveren. Ook de apple-app (voor IOS en Watch) Watchletic gebruikt het aantal bananen dat je verbrand hebt als aanmoediging om zo door te gaan.

Dat met die bananen allemaal begonnen met een uitspraak van een leraar in mijn promotie-onderzoek:’Kinderen kopen geen groene bananen.” Of dat waar is of niet, en wat dat dan betekent heb ik het nog wel een andere keer. Hoe dan ook heette mijn scriptie onderwijspedagogiek: ‘Hoe verkoop je gele bananen.’ Het bij behorende filmpje had vervolgens als producent de Bananenwinkel. Vond ik grappig en claimde voor de zekerheid de domeinnaam.
Lees hier meer

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

Triathleten klaar voor massastart

De eerste groene banaan is op (en was heerlijk)

De gesprekken over Open Lakes Champagne gingen over de warmte (zaterdag 27 graden, zondag tikten we de 30 aan). En het was fantastisch. Zwaar, maar fantastisch. Voor iedereen die nog een leuke, gezellige, goed georganiseerde triathlon zoekt, kies Open Lakes. In het weekend van 15-18 september hebben ze er nog één in Walcourt (BE) bij het Lac de l’Eau d’Heure, alle afstanden. Zonder de pretentie te hebben om influencer te zijn, een korte review op de criteria die ik zelf tijdens het racen heb bepaald en nu associatief achter elkaar zet. In aantal bananen uiteraard, het maximum is 5.

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!