Meer bananen

Het is me wat, bedenk je een grappig, passend en stiekem toch onderbouwde gimmick en uniek verkoopargument, zie je het ineens overal. Of is dat een self fulfilling prophecy, zoals je ook meer rode fietsen ziet als je er zelf een hebt? Bananen dus. Ik kom ze overal tegen.
Behalve wekelijks bij de groentenkraam op de markt, de verzorgingspost bij een triathlon, zag ik ze bij de halve marathon in Rome op een petje van GIST (hier te koop ).
Ook op wielershirts heb ik ze gevonden. Ik heb van Nalini al een bananenshirt, maar ze hebben nu ook een mooie gele. En, ze hebben ook sokken! Misschien moet ik e.e.a. maar eens in mijn collectie opnemen…

Behalve leuke gadgets, blijk ik niet de enige die bananen verbindt met duursport en motiveren. Ook de apple-app (voor IOS en Watch) Watchletic gebruikt het aantal bananen dat je verbrand hebt als aanmoediging om zo door te gaan.

Dat met die bananen allemaal begonnen met een uitspraak van een leraar in mijn promotie-onderzoek:’Kinderen kopen geen groene bananen.” Of dat waar is of niet, en wat dat dan betekent heb ik het nog wel een andere keer. Hoe dan ook heette mijn scriptie onderwijspedagogiek: ‘Hoe verkoop je gele bananen.’ Het bij behorende filmpje had vervolgens als producent de Bananenwinkel. Vond ik grappig en claimde voor de zekerheid de domeinnaam.
Lees hier meer

Ook te koop in de Bananenwinkel

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

De vasten gaat beginnen

Veel wedstrijden zijn hun inschrijvingen begonnen en veel atleten, die ik begeleid bijvoorbeeld, zijn druk doende hun jaarschema te bouwen. Dus met de vastenperiode, begint ook definitief het duursportseizoen. We

Lees verder »

Een lange reis voorbereiden

Zoals ik in de meest recente uitlegvideo al heb aangekondigd, is mijn grote groene banaan voor 2024 Ironman Cascais (hopelijk gaan we daar weer met een groepje naartoe). En daar wil ik me dan kwalificeren voor het WK van Ironman in Nice 2025. Martijn Lange Termijn. Ik ben me dus aan het voorbereiden op een lange reis. En toen werd ik ziek in de eerste week van 2024. Wel aan het zweten, maar niet van de inspanning. Mijn voorbereiding begon dus op de bank.

Lees verder »

De bossen roepen weer

Begin oktober de meeste triathlons in onze regio zijn voorbij en we genieten sinds eind september zo nu en dan van lekker nazomerweer. De astronomische herfst is al begonnen en

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!