Wie wil er samen triathlonnen?

Triathlon is een solo-sport. In de meeste wedstrijden mag je geen hulp van buiten afnemen en zeker niet samenwerken als team in een race (stayeren). Toch is samen sporten heel leuk en gezellig en dat kan ook. Er is namelijk een teamcompetitie van de Nederlandse Triathlonbond. Al twee seizoenen doe ik daaraan mee met een team en dat is genieten en geeft weer een andere beweegreden om lekker te trainen.
Ik weet dat er in de regio Brabantse Wal e.o. genoeg atleten zijn om één of misschien wel twee teams te beginnen, maar ik begin bescheiden. Ik wil eens peilen hoe groot de interesse is om samen een triathlonteam te vormen.

Als team zouden we

  • samen kunnen trainen (bijvoorbeeld eens in de 4-6 weken);
  • samen naar wedstrijden kunnen gaan;
  • meedoen aan de teamcompetitie;
  • estafetteteams opstellen in wedstrijden;
  • elkaar kunnen supporteren tijdens wedstrijden;
  • ….

Stel dat we ons in willen schrijven voor de competitie dan moeten we dat voor 1 november doorgeven. Er is dus haast geboden.
Meedoen met de competitie begint met deelname in de 4e divisie (voor een damesteam de 3e divisie). Dat kost 1050€ en dan is er voor elke atleet ook een licentie nodig (95€). Dan komt er nog een tenue bij en de reizen.
Er zijn 4 of 5 wedstrijden per seizoen in verschillende formats en die voor de 4e divisie zijn voor ons dan in zuid Nederland. De formats van de wedstrijden variëren van estafette, teamtijdrit en gewoon individueel sprint of een kwart. Ik schat dat we 10 personen per team nodig hebben om voor elke wedstrijd een team om te kunnen stellen. Ter indicatie van het niveau: winnaar van een sprint in de 4e divisie doet dat in 1:04, de laatste in 1:31. Voor vrouwen in de 3e divisie respectievelijk 1:08 en 1:42.

Kortom, wie wil zich aansluiten bij het triathlonteam Brabantse Wal in oprichting? Vul onderstaand formulier in om je interesse kenbaar te maken. Zodra er genoeg geïnteresseerden zijn, komen we bij elkaar om plannen te maken.

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

Triathleten klaar voor massastart

De eerste groene banaan is op (en was heerlijk)

De gesprekken over Open Lakes Champagne gingen over de warmte (zaterdag 27 graden, zondag tikten we de 30 aan). En het was fantastisch. Zwaar, maar fantastisch. Voor iedereen die nog een leuke, gezellige, goed georganiseerde triathlon zoekt, kies Open Lakes. In het weekend van 15-18 september hebben ze er nog één in Walcourt (BE) bij het Lac de l’Eau d’Heure, alle afstanden. Zonder de pretentie te hebben om influencer te zijn, een korte review op de criteria die ik zelf tijdens het racen heb bepaald en nu associatief achter elkaar zet. In aantal bananen uiteraard, het maximum is 5.

Lees verder »

5 jaar op schema

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk viel mijn laatste prestatie me wat tegen. Tijdens de Brouwersdam90 zwom ik langzamer dan ik dacht dat ik kon, was mijn

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!