Wie wil er samen triathlonnen?

Triathlon is een solo-sport. In de meeste wedstrijden mag je geen hulp van buiten afnemen en zeker niet samenwerken als team in een race (stayeren). Toch is samen sporten heel leuk en gezellig en dat kan ook. Er is namelijk een teamcompetitie van de Nederlandse Triathlonbond. Al twee seizoenen doe ik daaraan mee met een team en dat is genieten en geeft weer een andere beweegreden om lekker te trainen.
Ik weet dat er in de regio Brabantse Wal e.o. genoeg atleten zijn om één of misschien wel twee teams te beginnen, maar ik begin bescheiden. Inmiddels hebben zeven atleten interesse getoond. Dat is genoeg om met de competitie mee te doen. Verder kunnen we als team

   

   • samen trainen (bijvoorbeeld eens in de 4-6 weken);

   • samen naar wedstrijden gaan;

  •  

   • estafetteteams opstellen in wedstrijden;

   • elkaar kunnen supporteren tijdens wedstrijden;

   • ….

  We ons in willen schrijven voor de competitie dan moeten we dat voor 1 november doorgeven. Er is dus haast geboden.
  Meedoen met de competitie begint met deelname in de 4e divisie (voor een damesteam de 3e divisie). Dat kost 1050€ en dan is er voor elke atleet ook een licentie nodig (95€). Dan komt er nog een tenue bij en de reizen.
  Er zijn 4 of 5 wedstrijden per seizoen in verschillende formats en die voor de 4e divisie zijn voor ons dan in zuid Nederland. De formats van de wedstrijden variëren van estafette, teamtijdrit en gewoon individueel sprint of een kwart. Ik schat dat we 10 personen per team nodig hebben om voor elke wedstrijd een team om te kunnen stellen. Ter indicatie van het niveau: winnaar van een sprint in de 4e divisie doet dat in 1:04, de laatste in 1:31. Voor vrouwen in de 3e divisie respectievelijk 1:08 en 1:42.

  Kortom, wie wil zich nog meer aansluiten bij het triathlonteam Brabantse Wal in oprichting? Vul onderstaand formulier in om je interesse kenbaar te maken. Zodra er genoeg geïnteresseerden zijn, komen we bij elkaar om verder plannen te maken.

  Ondertussen heb ik al contact gehad met de bond, dus ze weten dat we overwegen mee te gaan doen. Wat ik nog aan het uitzoeken ben, is in welke vorm. Een vereniging, een onderdeel van een andere vereniging, of toch nog in een andere vorm. Deze pagina zal geupate blijven.

  Ook te koop in de Bananenwinkel

  Misschien wil je meer lezen zoals dit:

  Samen naar de race 2024

  Veel van de plannen en groenen bananen zijn inmiddels wel bekend of worden dat binnenkort, al is het maar omdat sommige evenementen snel uitverkocht zijn. En hoewel duursport een individuele

  Lees verder »

  De vasten gaat beginnen

  Veel wedstrijden zijn hun inschrijvingen begonnen en veel atleten, die ik begeleid bijvoorbeeld, zijn druk doende hun jaarschema te bouwen. Dus met de vastenperiode, begint ook definitief het duursportseizoen. We

  Lees verder »

  Contact

  Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

  Kom bij de Bananenclub

  De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!