Kleding

Lastig onderwerp, wat te dragen tijdens een triathlon (in de lente zeker). Ik twijfel altijd tot het laatste moment.

Zwemmen: in ieder geval een wetsuit, ik raad aan met neopreen muts, neopreen handschoenen en neopreen sokken. 30-60 minuten in het water is echt koud.

Fietsen: uit het water heb je het koud. Ik ga wel in een triathlonpak, maar twijfel nog of ik toch niet gewoon helemaal omkleed naar fietstenue, of iets ertussen in.

Lopen: kort-kort is nu te doen. Je bent wel warm na het fietsen. Houd je niet van koude armen, dan zou ik lange mouwen dragen, maar halverwege de lange heb je het dan mogelijk te warm.

Hoe dan ook: bereid het voor met je ondersteuningsteam.

Wissels

Sommige triathlons worden gewonnen in een wissel. De Zoomman/woman niet. Om te beginnen tellen we in eerste instantie de tijd van de wissels niet mee (zie de regels). Dus je kunt rustig aan doen.

Het probleem is natuurlijk dat er ook geen wisselzone is waar je fiets veilig staat. Je kunt daar ook weer je ondersteuningsteam voor inzetten. Of, als je niet al te ver weg woont, even thuis wisselen.

Wat ook kan is een je fiets in de geparkeerde auto achterlaten. Ik weet alleen niet of verzekering een diefstal uit de auto dekken.

Tracken en loggen resultaten

En dan de resultaten. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Vooraf hoef je niets te doen (behalve je registreren).

Achteraf ga je vervolgens naar Raceid, klikt op je profiel, gaat naar races en voert je resultaten in. Om dat te kunnen doen moet je dus wel je race getracked hebben met een apparaat/platform (Polar, Garmin, Suunto, Wahoo, Strava, Runkeeper, Fitbit, Apple Watch, enz.). Voor Raceid maakt het niet uit welke, als er maar een publieke link van de activiteit ingevoerd kan worden.

Op de site van Raceid staat een video-uitleg.

De socials

Zelf zit ik niet op Facebook, Snapchat, Instagram, maar heb ik alleen Twitter. En Strava natuurlijk.

Speciaal voor de Zoomman/woman heb ik toch een Instagramaccount aangemaakt: zoommandoorbananenwinkel

Daar post ik beperkt wat fotogenieke informatie met de hashtag: #zoomman #zoomwoman en #zoommansolo. Like en deel jouw Zoomman/woman foto’s ook. Leuk om van elkaar te zien en anderen erop te wijzen dat ze iets aan het missen zijn (maar ze kunnen nog inschrijven tot 1 mei. Zelf zal ik dat ook op Twitter doen (of laten doen door mijn ondersteuningsteam).

Op Strava kan dat natuurlijk ook allemaal en is er inmiddels ook een groep aangemaakt.

Enne, waar het mij ook om te doen is, is dat we volgend jaar met meer zijn en het lekker groot aan kunnen pakken!