Alle ervaringen die in beschrijf en deel in de Bananenwinkel zijn van mezelf, maar voor veel van het uitzoekwerk gebruik ik juist weer ervaringen en inzichten van anderen. Hieronder die bronnen.

DCRainmaker is mijn belangrijkste bron. Als hij een sportapparaat niet gereviewd heeft bestaat het niet, of is het geen sportech. Superhandig is zijn apparaatkiezer. Daarnaast geniet ik vooral van zijn toon en stijl, ook in de nieuwsbrieven.

Aangezien ik me vooral richt op drie sporten en ik er zelf lid van ben, surf ik ook met enige regelmaat naar de website van de Nederlandse Triathlond Bond. Daar kan ik wedstrijden vinden en inschrijven, maar ook wat wetenschappelijke samenvattingen en richtlijnen bij het coachen van hun kenniscentrum.

Trainingpeaks is de app waarin ik de data verzamel en analyseer. Ik heb daarin nog lang niet alles ontdekt wat kan, dus gebruik ik ook de blog en hulppagina’s en heb zelfs al een module van de Trainingpeaks University gevolgd

Polar is het merk van mijn horloge en hartslagmeter en fietscomputer (DCRainmaker bestempelt die als ideale prijs/kwaliteit). Via het online platform Polar Flow gaat mijn data naar die van de andere platforms (Trainingpeaks, Strava e.d..) Maar Polar heeft ook handige blogpagina met inspiratie en hulp.

Het duurtrainingsprincipe dat ik hanteer is het 80/20-principe, waarbij 80 % van de trainingen laag en 20% hoog van intensiteit zijn. Gepolariseerd trainen noemen ze dat. Dat heb ik dan weer uit het boek van Matt Fitzgerald en David Warden 80/20 Triathlon (ze hebben ook 80/20 running). Ook heb ik hun trainingen in Trainingpeaks gekocht en gebruik ik die bij het bouwen van mijn eigen trainingen en programma’s.
Ze hebben ook een website met handige tools (zone calculator bijvoorbeeld) en achtergronden: https://www.8020endurance.com/
Matt heeft ook nog een boek over voeding en duursport. Dat boek volgt een eenvoudige maar onderbouwde manier van je herstel bevorderen tijdens het trainen voor duursport.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!