Alle ervaringen die in beschrijf en deel in de Bananenwinkel zijn van mezelf, maar voor veel van het uitzoekwerk gebruik ik juist weer ervaringen en inzichten van anderen. Hieronder die bronnen.

DCRainmaker is mijn belangrijkste bron. Als hij een sportapparaat niet gereviewd heeft bestaat het niet, of is het geen sportech. Superhandig is zijn apparaatkiezer. Daarnaast geniet ik vooral van zijn toon en stijl, ook in de nieuwsbrieven.

Aangezien ik me vooral richt op drie sporten en ik er zelf lid van ben, surf ik ook met enige regelmaat naar de website van de Nederlandse Triathlond Bond. Daar kan ik wedstrijden vinden en inschrijven, maar ook wat wetenschappelijke samenvattingen en richtlijnen bij het coachen van hun kenniscentrum.

Trainingpeaks is de app waarin ik de data verzamel en analyseer. Ik heb daarin nog lang niet alles ontdekt wat kan, dus gebruik ik ook de blog en hulppagina’s en heb zelfs al een module van de Trainingpeaks University gevolgd

Polar is het merk van mijn horloge en hartslagmeter en fietscomputer (DCRainmaker bestempelt die als ideale prijs/kwaliteit). Via het online platform Polar Flow gaat mijn data naar die van de andere platforms (Trainingpeaks, Strava e.d..) Maar Polar heeft ook handige blogpagina met inspiratie en hulp.

Het duurtrainingsprincipe dat ik hanteer is het 80/20-principe, waarbij 80 % van de trainingen laag en 20% hoog van intensiteit zijn. Gepolariseerd trainen noemen ze dat. Dat heb ik dan weer uit het boek van Matt Fitzgerald en David Warden 80/20 Triathlon (ze hebben ook 80/20 running). Ook heb ik hun trainingen in Trainingpeaks gekocht en gebruik ik die bij het bouwen van mijn eigen trainingen en programma’s.
Ze hebben ook een website met handige tools (zone calculator bijvoorbeeld) en achtergronden: https://www.8020endurance.com/
Matt heeft ook nog een boek over voeding en duursport. Dat boek volgt een eenvoudige maar onderbouwde manier van je herstel bevorderen tijdens het trainen voor duursport.

MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

Misschien vind je onderstaande ook interessant

8020endurance dealer

Noem het premium reseller, authorized dealer, of ambassadeur, maar de Bananenwinkel heeft nu ook producten in de schappen van 8020endurance. 8020endurance is het label van collega duursportcoaches David Warden en Matt Fitzgerald.

Lees verder »

Abonnement Trainingpeaks + trainingsbibliotheek

Het product (een abonnement) bestaat uit drie onderdelen:

  • een premium-account op Trainingpeaks (normaal 19$ per maand)
  • toegang tot een groeiende bibliotheek van verschillende trainingen (nu 30 – 85)
  • eenmalig hulp bij het instellen van Trainingpeaks en de trainingen.

Kies voor het bestellen het programmatype: lopen, fietsen of triathlon

Lees verder »

Toelichting op trainingen

Een trainingsschema van de Bananenwinkel bestaat uit verschillende soorten trainingen afhankelijk van je beweegredenen om te trainen. Grofweg onderscheid ik vijf typen trainingen (workouts genoemd

Lees verder »

Hulp bij data

Soms vliegen mij de groene, gele en zelfs zwarte bananen rond mijn eigen oren. Meestal zijn dat rijpe en onrijpe ideeën door elkaar. En soms

Lees verder »