Alle ervaringen die in beschrijf en deel in de Bananenwinkel zijn van mezelf, maar voor veel van het uitzoekwerk gebruik ik juist weer ervaringen en inzichten van anderen. Hieronder die bronnen.

DCRainmaker is mijn belangrijkste bron. Als hij een sportapparaat niet gereviewd heeft bestaat het niet, of is het geen sportech. Superhandig is zijn apparaatkiezer. Daarnaast geniet ik vooral van zijn toon en stijl, ook in de nieuwsbrieven.

Aangezien ik me vooral richt op drie sporten en ik er zelf lid van ben, surf ik ook met enige regelmaat naar de website van de Nederlandse Triathlond Bond. Daar kan ik wedstrijden vinden en inschrijven, maar ook wat wetenschappelijke samenvattingen en richtlijnen bij het coachen van hun kenniscentrum.

Trainingpeaks is de app waarin ik de data verzamel en analyseer. Ik heb daarin nog lang niet alles ontdekt wat kan, dus gebruik ik ook de blog en hulppagina’s en heb zelfs al een module van de Trainingpeaks University gevolgd

Polar is het merk van mijn horloge en hartslagmeter en fietscomputer (DCRainmaker bestempelt die als ideale prijs/kwaliteit). Via het online platform Polar Flow gaat mijn data naar die van de andere platforms (Trainingpeaks, Strava e.d..) Maar Polar heeft ook handige blogpagina met inspiratie en hulp.

Het duurtrainingsprincipe dat ik hanteer is het 80/20-principe, waarbij 80 % van de trainingen laag en 20% hoog van intensiteit zijn. Gepolariseerd trainen noemen ze dat. Dat heb ik dan weer uit het boek van Matt Fitzgerald en David Warden 80/20 Triathlon (ze hebben ook 80/20 running). Ook heb ik hun trainingen in Trainingpeaks gekocht en gebruik ik die bij het bouwen van mijn eigen trainingen en programma’s.
Ze hebben ook een website met handige tools (zone calculator bijvoorbeeld) en achtergronden: https://www.8020endurance.com/
Matt heeft ook nog een boek over voeding en duursport. Dat boek volgt een eenvoudige maar onderbouwde manier van je herstel bevorderen tijdens het trainen voor duursport.

MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

Misschien vind je onderstaande ook interessant

Misschien maar blij met DNF

Tijdens de marathon van Rotterdam, liep ik de eerste 18 km in 1:27:25 minuten. Op 15 augustus in Embrun deed ik daar bijna een uur langer over (2:22:28) en was het helemaal op. De marathon was een revanche op de ‘Did Not Finish’ in Embrun.

Lees verder »

Zoomman/woman ’22?

Onder de deelnemers is er al geëvalueerd. Nu wil ik graag de interesse van iedereen die nog niet heeft meegedaan. De grootte van de potentiële doelgroep bepaalt namelijk hoe groot we de Zoomman/woman kunnen opzetten. Vandaar onderstaande vragenlijst. Laat ik voorzichtig meteen vooraf de scenario’s benoemen waar ik rekening mee houd. Tot 50 mogelijke deelnemers gaan we het ze

Lees verder »
Zwemmmen Brouwersdam

Lange lijst 2022

Het regent. Mijn seizoen is zo goed als voorbij (alleen nog een marathon !). Tijd voor plannen verzamelen. Oftewel een lange lijst aan mogelijkheden voor

Lees verder »

Maar nu echt, en route pour Embrun

Als ik dit schrijf is het nog 3 dagen tot de start (om 5:52!).
De race gaat door, ik heb geen ongelukken gehad en de reis er naartoe verloopt voorspoedig. Allemaal gunstige voortekenen dus en daarmee is het tijd voor prognoses en verwachtingen. Ik heb het al vaker gedaan en altijd mis gehad, maar toch, het is een leuke hobby. En het is ook wel praktisch voor de planning van eten en drinken tijdens de race en de logistiek na de race. Inmiddels heb ik in Maastricht geleerd dat mezelf inhouden helpt goede tijden te lopen. Kortom, laat ik eens een poging wagen.

Lees verder »
X
wpChatIcon