Weer een lang verhaal. Sorry.
Even in het kort dan. Grofweg heb ik drie combinaties van diensten.


1 De Volle fruitmand+
Een pakket van trainingen in een programma op maat met advies over hoe een en ander te gebruiken.
Dat zou 50-100 euro per maand kunnen kosten, waarbij we tenminste een periode van drie maanden samenwerken.

2 Een lekkere tros vol
Een set van trainingen op maat voor de DIY-duursporter.
We spreken tenminste twee sessies tot maximaal vier sessies af, waarin we een en ander afstemmen. Richtprijs 100-200 euro, eenmalig of gespreid. Dit is kan ook heel goed aan de hand van waardebepaling achteraf (zie verder).

3 Kweekschool
Geen pakket, geen set, maar hulp bij zelfcoaching. Ik coach je om jezelf te coachen. Dat leer ik je in drie tot zes sessies, waarbij workout- en jaarplanningsjablonen inbegrepen zijn. Richtprijs 200 – 400 euro eenmalig, of gespreid. Dit kan ook heel goed aan de hand van waardebepaling achteraf (zie verder).

Betalen

We spreken een bedrag af en de periode waarbinnen je mijn hulp wil kunnen gebruiken. Vervolgens is de keuze of het een abonnementsvorm heeft, een betaling in termijnen of een eenmalig bedrag.
Ik stuur daarvoor een factuur met betalingsmogelijkheden.
(Daar waar bedrag staat kan ook elk ander ruilmiddel gelezen worden, zie verder.)

De mogelijkheden
Voor abonnementen ontvang je een link om je in te schrijven via Ecurring. Ecurring vraagt om de toestemming voor maandelijkse incasso’s en stuurt vanaf dat moment de facturen. Ook het stopzetten van de betalingen verloopt via Ecurring.
(Let op: omdat De Bananenwinkel een label is van Meester! onderwijs inzicht, doe je formeel zaken met Meester! onderwijs inzicht.)

Voor betalingen in termijnen en eenmalige betalingen ontvang je rechtstreeks van De Bananenwinkel een factuur met een betaallink.

Voor andere ruilmiddelen spreken we een passende ruilmethode af en zorgen we dat we het eerlijk inzichtelijk maken voor de belasting.

Waardebepaling.

Het werk dat ik niet voor een vaste werkgever doe, dus freelance/als zzp-er, doe ik graag en met plezier. Het zou zelfs kunnen lijken dat ik van mijn werk dus een hobby heb gemaakt. Het verschil met een hobby is dat het freelancen wel mij en mijn gezin moet helpen een comfortabel leven te leiden. Maar ja, offertes, uurtje-factuurtje: het maakt het freelancen toch wat minder vrij. Vandaar dat ik graag werk volgens het principe waardebepaling achteraf.Kort en krachtig: de opdrachtgever bepaald na geleverde diensten wat de dienst hem of haar waard is geweest.Dat is misschien wat lastig te bepalen, zeker vooraf. Daarom heb ik toch een paar voorbeelden van een combinatie van mijn diensten opgesteld, met daarbij een prijsindicatie. Voor alle duidelijkheid: over alles kunnen we in overleg en maken we samen de definitieve afspraak.

Toch is geld ook alleen maar geld en tegelijk ben ik erg voor een ruileconomie en/of de deeleconomie. Daarnaast is de ruimte in mijn wijnkelder beperkt en mijn inname ook, als ik goede diensten wil blijven leveren. Daarom heb ik een verlanglijstje met zaken die ik wel kan gebruiken (dus erg waardeer) en die voor opdrachtgevers, veelal uit het onderwijs, misschien voorhanden zijn (en mogelijk boekhoudkundig eenvoudig te ‘ruilen’ zijn).
Of de waardebepaling nu in geld, andere valuta is of niet (Bitcoin mag ook), altijd kan ik een factuur (of vooraf een offerte) opstellen om e.e.a. te kunnen verantwoorden. Hoe we dat precies doen spreken we af in overleg met de boekhouder van dienst. Maar in de meeste gevallen zullen we de waarde omrekenen naar euros, terwijl die euro’s dan weer los staan van wat ik het ruilgoed waard vind. Verlanglijst (bij voorkeur gebruikt, maar werkend):

 • Fietssokken
 • Beamer (met HDMI, sterk genoeg voor een normaal klaslokaal, draagbaar)
 • Draagbaar projectiescherm/whiteboard
 • Touwklimtouwen (die uit de gymzaal)
 • Outdoortouwen/afmeertrossen
 • Ouderwetse turnkastdeksel (hout/leer)
 • Actiecamera (b.v. GoPro)
 • HDMI – thunderboltkabel (Mac) van circa 1 1/2 meter
 • Wahoo Element
 • 61 cm beeldscherm
 • Apple TV

MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

Misschien vind je onderstaande ook interessant

Misschien maar blij met DNF

Tijdens de marathon van Rotterdam, liep ik de eerste 18 km in 1:27:25 minuten. Op 15 augustus in Embrun deed ik daar bijna een uur langer over (2:22:28) en was het helemaal op. De marathon was een revanche op de ‘Did Not Finish’ in Embrun.

Lees verder »

Zoomman/woman ’22?

Onder de deelnemers is er al geëvalueerd. Nu wil ik graag de interesse van iedereen die nog niet heeft meegedaan. De grootte van de potentiële doelgroep bepaalt namelijk hoe groot we de Zoomman/woman kunnen opzetten. Vandaar onderstaande vragenlijst. Laat ik voorzichtig meteen vooraf de scenario’s benoemen waar ik rekening mee houd. Tot 50 mogelijke deelnemers gaan we het ze

Lees verder »
Zwemmmen Brouwersdam

Lange lijst 2022

Het regent. Mijn seizoen is zo goed als voorbij (alleen nog een marathon !). Tijd voor plannen verzamelen. Oftewel een lange lijst aan mogelijkheden voor

Lees verder »

Maar nu echt, en route pour Embrun

Als ik dit schrijf is het nog 3 dagen tot de start (om 5:52!).
De race gaat door, ik heb geen ongelukken gehad en de reis er naartoe verloopt voorspoedig. Allemaal gunstige voortekenen dus en daarmee is het tijd voor prognoses en verwachtingen. Ik heb het al vaker gedaan en altijd mis gehad, maar toch, het is een leuke hobby. En het is ook wel praktisch voor de planning van eten en drinken tijdens de race en de logistiek na de race. Inmiddels heb ik in Maastricht geleerd dat mezelf inhouden helpt goede tijden te lopen. Kortom, laat ik eens een poging wagen.

Lees verder »
X
wpChatIcon