Is het dan meivakantie?

Euhm, dat ligt er een beetje aan hoe de school van de kinderen de vakanties plant. De officiële meivakantie in de regio Bergen op Zoom 23 april tot 9 mei. Ideaal om ergens in die week lekker te knallen, toch? Er zijn hier mooie plekken om te verblijven en je bent zo in Antwerpen.

Kan ik meedoen via de Nederlandse Triathlonbond en mijnntb?

Helaas dat kan (dit jaar nog) niet. Om via de NTB in te schrijven, moet de organisatie ook via de bond geaccrediteerd zijn en aan verschillende regels voldoen. Zover is het nog niet. Wordt dit jaar een succes, dan gaan we dat een volgend keer natuurlijk wel regelen.

Zal er elk jaar een Zoom(wo)man zijn?

Ik durf het nog niet te zeggen, maar ik hoop van wel. Het is wel een beetje mijn ideaal, weer een mooie triathlon op de Brabantse Wal. (Lees hier hoe het idee ontstond). Veel hangt af van het succes van deze versie. Dus zeg het voort! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Dat zwemmen…

Ja het zal nog koud zijn, maar de Zoom(wo)man is voor de bikkels. Ik heb het water al getest en zie anderen ook in open water zwemmen. Het is een kwestie van wennen. Maar vooral: draag een wetsuit En ja, het mag. Ik heb uitgebreid met de instanties gecommuniceerd en het mag, zwemmen in het […]

Ja maar, het water is eind april echt nog te koud, toch?

Dat zou kunnen. Maar ook kou kun je trainen, of regel een goed pak met muts, handschoenen en sokken. Open water zwemmen is helemaal hip namelijk. Had je al gelezen dat een wetsuit eigenlijk noodzakelijk is? Zie verder ook bovenstaande antwoorden.

Hoe zit dat met die prijzen?

Dat houden we nog even voor ons, want het ligt een beetje aan het aantal inschrijvingen hoe we die gaan verdelen. Hoe dan ook zit er vast iets bij wat je echt wil hebben. In ieder geval leveren Hopmans Fietsgigant, Studio Velo en Runnersworld Bergen op Zoom prijzen aan.  

Waarom zou ik eigenlijk mee doen?

Goede vraag, waar veel antwoorden op mogelijk zijn: omdat het gewoon leuk is om weer in wedstrijdverband te racen; omdat je een uitdaging nodig hebt om te blijven trainen; omdat het parcours zo mooi is in het Brabantse duursportWalhalla; omdat het dan toch vakantie is; omdat het goed valt in aanloop naar een hele triathlon […]