5 stappen met telkens 3 vragensets als wedstrijdvoorbereiding

Bananencyclus

De Bananencyclus

Voor elke fase in de wedstrijdvoorbereiding kun je een specifieke serie van drie sets met vragen. Zo leidt de cyclus je door vijf stappen.Vragen voor jezelf (maar je kunt ze natuurlijk opsturen/invullen om erover door te praten).

Tip: noteer de antwoorden ergens om later op terug te kijken.

  1. Groene vragen (het lange verhaal)
  2. Gele vragen (verhaal van de data en ervaringen)
  3. Praktische vragen (voor rust in de planning)

Geef, vooral voor jezelf, zo concreet mogelijk antwoord  en beschrijf zo precies mogelijk je ervaring, op zo'n manier dat je het over een jaar nog herkent. Het kan ook in in steekwoorden, als een persoonlijke herinnering om iets uit te zoeken.

We beginnen met het bepalen van de trainingfase waarin je je bevindt, zodat we de juiste stap in de Bananencyclus kunnen zetten. Door het aanklikken van een moment in de cyclus klappen de bijpassende vragen uit.

In sommige stappen wordt gevraagd naar drempelwaarden (uitleg vind je hier). Word je door mij gecoacht, dan weet ik die natuurlijk of help ik je die vinden/bepalen. Word je niet door mij gecoacht en wil je hulp, maak dan een afspraak.

De grote bulk aan trainingen zit erop. Nog een paar weken voor je groene banaan. Tijd om je voor te gaan bereiden op de race.

Het wordt langzamerhand serieus nu. Tijd om op te zoek gaan naar een goed gevoel en een racestrategie. Daarvoor moeten op zoek naar 'sterk gevoel'. Je kent de meeste trainingen wel en de routes ook, focus dus op wat je voelt in de trainingen.

Nog een week of minder te gaan. Beginnen de zenuwen te komen? Fysiek kun je niet veel meer doen, dan ontspannen, loslopen en niet blesseren. Dus zorg nu dat je er mentaal ook helemaal klaar voor bent.

Een zwart gat? Lekker nagenieten? Stijve benen en pijntjes? Hoort bij de eerste week na een grote groene banaan (maar het hoeft niet). Laten we kort al even terug en vooruit kijken.

De cyclus is rond, we kunnen weer op nieuw beginnen en terugkijkend vooruitdenken. Maar nu wel met de meest recente race in gedachten.

Dat waren de vragen van deze stap in de Bananencyclus

Kom over een tijdje terug om de volgende stap te zetten. De vijf stappen die je zet je

  • ruim na de laatste wedstrijd/voordat je een seizoensplanning maakt;
  • vier weken tot één week voor de race;
  • twee weken tot een 3 dagen voor de race;
  • een week tot een dag voor de race;
  • een dag tot een week na de race.

Vul hieronder je naam een email in om jouw antwoorden per mail te ontvangen inclusief wat extra tips. Klik daarna op verstuur.