Winterweekstarter

Daar gaan we weer.
Bijna allemaal thuiswerken, of helemaal niet als je nog meer pech hebt. En dan is het ook nog koud en nat en donker. Net voordat ik het bericht hoorde van de nieuwe lockdown, fietste ik met mijn mountainbike het maandagsjaggerijn van me af en dacht ik: “dat ga ik voortaan altijd doen.” Meteen daarna: “en ik maak daar een afwisselend schema voor, zodat anderen mee kunnen doen.” Onderaan vind je links naar dat schema.

Elke maandag
Tussen 9 en 10 uur doe ik een fietstraining. De ene keer een op de MTB, een andere keer op de tijdritfiets en dan weer op Zwift. Ik ga dat vooraf plannen, zodat ik daarmee niet alleen mijn start-van-de-weekdip door kom, maar ook na tien weken weer een stevige basis heb gelegd.
Aangezien ik het vooraf plan, kan ik het ook delen. Je vindt hieronder 10 afwisselende trainingen voor de fiets in verschillende formaten (Een selectie uit mijn almaar groeiende database met trainingen).
Bovendien, zo lees ik net hier, de training met de hogere intensiteit (dat zijn er 7 van de 10) passen perfect in (de rest van) je onderhoudsprogramma.

Mee doen?
Dat kan, virtueel of in het echt. Virtueel laad je ze in je trainingssapp (Zwift, Rouvy, Bkool, Tackx) en stap je op je trainer wanneer het jou uitkomt. In het echt werkt dat hetzelfde, maar laad dan de trainingen op je horloge/fietscomputer via het platform dat daarbij hoort.

Stel dat je op maandag samen tegelijk met mij wil fietsen, leg dan even contact, dan regelen we dat veilig en goed (virtueel bijvoorbeeld door een ‘meetup’ in Zwift).
Alle trainingen heb ik uitgewerkt op basis van percentage van de maximale hartslagzones of je FTP. (Weten hoe je je maximale hartslag of FTP vast stelt, maak dan een afspraak.).

Het maakt dus niet uit op wat voor fiets je zit.
De route kun je op mijn Strava vinden, vanaf 11 uur.

Stap voor stap
I De makkelijkste manier:
Het tienweeks programma synchroniseren via Trainingpeaks
1 Account aanmaken bij www.trainingpeaks.com (gratis versie is voldoende)
2 programma op de marketplace kopen via onderstaande links (gratis met vouchercode: Gratizzz21).

FTPHartslag

3 Synchromiseer Trainingspeaks met apparaat of platform
Zwift (lees de voordelen)
Polar
Wahoo
Garmin
Apple
Agenda/ICAL
Rouvy
Bkool

II Iets onhandiger Tien losse files downloaden en importeren (start op 4-1-’21)
1 Download en unzip bestanden
ZWO: FTP
FIT: FTPHartslag
PDF- toelichting: FTPHartslag
2 upload ze naar
ZWIFT (ZWO)
Garmin (FIT)

Ook te koop in de Bananenwinkel

Misschien wil je meer lezen zoals dit:

yellow dry maple

Najaarsbananen

Wat ik zo lekker vind aan het najaar, behalve de geur van de bossen, is dat het trainen nog zo lekker vrijblijvend is. Mijn echte groene bananen (uitdagingen) van het

Lees verder »

Trainingpeaks koppelen

Om mijn programma’s naar je horloge of tracker te sturen gebruik ik Trainingpeaks. Bij sommige abonnementen is dat inbegrepen bij de prijs. Voor Trainingpeaks heb je een account nodig, gratis

Lees verder »
Mini-trainingskamp

Trainingskampen

Hieronder een schets van wat een trainingskamp zou kunnen zijn. En ik heb daarvoor een datum: 21-23 januari 2022. Het echte inschrijven start vanaf 15 december, maar je kunt je

Lees verder »

Contact

Direct contact kan natuurlijk ook. Via sms of door te bellen. Ik heb ook Signal, geen Whatsapp.

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!