MAAK EEN AFSPRAAK

Dan gaan we in gesprek. Dat kan via een bericht, telefoon of meteen in mijn agenda.

Daar gaan we weer.
Bijna allemaal thuiswerken, of helemaal niet als je nog meer pech hebt. En dan is het ook nog koud en nat en donker. Net voordat ik het bericht hoorde van de nieuwe lockdown, fietste ik met mijn mountainbike het maandagsjaggerijn van me af en dacht ik: “dat ga ik voortaan altijd doen.” Meteen daarna: “en ik maak daar een afwisselend schema voor, zodat anderen mee kunnen doen.” Onderaan vind je links naar dat schema.

Elke maandag
Tussen 9 en 10 uur doe ik een fietstraining. De ene keer een op de MTB, een andere keer op de tijdritfiets en dan weer op Zwift. Ik ga dat vooraf plannen, zodat ik daarmee niet alleen mijn start-van-de-weekdip door kom, maar ook na tien weken weer een stevige basis heb gelegd.
Aangezien ik het vooraf plan, kan ik het ook delen. Je vindt hieronder 10 afwisselende trainingen voor de fiets in verschillende formaten (Een selectie uit mijn almaar groeiende database met trainingen).
Bovendien, zo lees ik net hier, de training met de hogere intensiteit (dat zijn er 7 van de 10) passen perfect in (de rest van) je onderhoudsprogramma.

Mee doen?
Dat kan, virtueel of in het echt. Virtueel laad je ze in je trainingssapp (Zwift, Rouvy, Bkool, Tackx) en stap je op je trainer wanneer het jou uitkomt. In het echt werkt dat hetzelfde, maar laad dan de trainingen op je horloge/fietscomputer via het platform dat daarbij hoort.

Stel dat je op maandag samen tegelijk met mij wil fietsen, leg dan even contact, dan regelen we dat veilig en goed (virtueel bijvoorbeeld door een ‘meetup’ in Zwift).
Alle trainingen heb ik uitgewerkt op basis van percentage van de maximale hartslagzones of je FTP. (Weten hoe je je maximale hartslag of FTP vast stelt, maak dan een afspraak.).

Het maakt dus niet uit op wat voor fiets je zit.
De route kun je op mijn Strava vinden, vanaf 11 uur.

Stap voor stap
I De makkelijkste manier:
Het tienweeks programma synchroniseren via Trainingpeaks
1 Account aanmaken bij www.trainingpeaks.com (gratis versie is voldoende)
2 programma op de marketplace kopen via onderstaande links (gratis met vouchercode: Gratizzz21).

FTPHartslag

3 Synchromiseer Trainingspeaks met apparaat of platform
Zwift (lees de voordelen)
Polar
Wahoo
Garmin
Apple
Agenda/ICAL
Rouvy
Bkool

II Iets onhandiger Tien losse files downloaden en importeren (start op 4-1-’21)
1 Download en unzip bestanden
ZWO: FTP
FIT: FTPHartslag
PDF- toelichting: FTPHartslag
2 upload ze naar
ZWIFT (ZWO)
Garmin (FIT)

Misschien vind je onderstaande ook interessant

Hoe de Zoomman/woman begon

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Lees verder »

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

Lees verder »
Zoomman loop

Zoomman SOLO

Ik ga het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km).

Lees verder »

Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

Nieuwsbrief ontvangen