Zoom(wo)man 2023

Lang genoeg getwijfeld. Als Maarten van der Weijden het kan, kan ik het ook. Een triathlon vanuit huis SOLO. Het is overigens niet zo dat ik door Maarten geïnspireerd ben geraakt. Dat werd ik door Alan Hovda, zie onderstaande video.

Nog eerder, tijdens de eerste lockdown, probeerde ik al anderen uit te dagen samen SOLO te triathlonnen in de buurt, zie hier het segmentjes dat ik daarvoor aanmaakte op Strava.

Trouwens, nog veel eerder had ik al de ambitie om in Bergen op Zoom weer eens een triathlon te organiseren. Gewoon omdat dat hoort bij een stad, er een tijd lang één geweest is en het hier zo fijn sporten is. Nu kan het eigenlijk nog makkelijker. Geen finishbogen, tijdregistratiematten, drinkposten en startnummers. Je huis uit en gaan.

Ik moest nog even zoeken naar de naam, maar toen ik voor de zoveelste keer tussen het zoomen door langs het Zoommeer liep, viel alles op zijn plek. De Zoomman dus. Eind april/begin mei, zodat we in buitenwater kunnen zwemmen en ook als een begin van het nieuwe wedstrijdseizoen (in welke vorm dat dit jaar ook zal zijn). Op de speciale Zoommanpagina volgt in de loop van de tijd meer informatie.

Kortom, ik ga/wij gaan het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km). Wie mee wil doen of meedenken kan hieronder het formulier invullen. Later volgt dan officiële registratie. Hoe dan ook, ik ga de Zoomman doen samen SOLO of alleen SOLO.

Meer over de Zoomman/woman

Routes ZWM 23

Routes Zoom(wo)man

Routes Tijdens het info-uur op maandag 1 mei om 20u. worden de routes toegelicht. Laatste wijzingen routes: 22-4-23 Zelfs na een aantal keer nafietsen vervelen

Lees verder »

Raggen op de Kragge

Kan gewoon: een rondje op de mountainbike, ideetje krijgen, dat ideetje checken, ideetje uitvoeren. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Dus ga ik

Lees verder »

Zoom(wo)man 2023

Als je terugkomt van een fantastische triathlon dan wil je dat ook anderen laten ervaren. Nu zal niet iedereen naar Livigno kunnen of willen, dus

Lees verder »

Lekker door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer, aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen.

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!