Zoomman/Zoomwoman 2021

Lang genoeg getwijfeld. Als Maarten van der Weijden het kan, kan ik het ook. Een triathlon vanuit huis SOLO. Het is overigens niet zo dat ik door Maarten geïnspireerd ben geraakt. Dat werd ik door Alan Hovda, zie onderstaande video.

Nog eerder, tijdens de eerste lockdown, probeerde ik al anderen uit te dagen samen SOLO te triathlonnen in de buurt, zie hier het segmentjes dat ik daarvoor aanmaakte op Strava.

Trouwens, nog veel eerder had ik al de ambitie om in Bergen op Zoom weer eens een triathlon te organiseren. Gewoon omdat dat hoort bij een stad, er een tijd lang één geweest is en het hier zo fijn sporten is. Nu kan het eigenlijk nog makkelijker. Geen finishbogen, tijdregistratiematten, drinkposten en startnummers. Je huis uit en gaan.

Ik moest nog even zoeken naar de naam, maar toen ik voor de zoveelste keer tussen het zoomen door langs het Zoommeer liep, viel alles op zijn plek. De Zoomman dus. Eind april/begin mei, zodat we in buitenwater kunnen zwemmen en ook als een begin van het nieuwe wedstrijdseizoen (in welke vorm dat dit jaar ook zal zijn). Op de speciale Zoommanpagina volgt in de loop van de tijd meer informatie.

Kortom, ik ga/wij gaan het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km). Wie mee wil doen of meedenken kan hieronder het formulier invullen. Later volgt dan officiële registratie. Hoe dan ook, ik ga de Zoomman doen samen SOLO of alleen SOLO.

Meer over de Zoomman/woman

Zoomman/woman ’22?

Onder de deelnemers is er al geëvalueerd. Nu wil ik graag de interesse van iedereen die nog niet heeft meegedaan. De grootte van de potentiële doelgroep bepaalt namelijk hoe groot we de Zoomman/woman kunnen opzetten. Vandaar onderstaande vragenlijst. Laat ik voorzichtig meteen vooraf de scenario’s benoemen waar ik rekening mee houd. Tot 50 mogelijke deelnemers gaan we het ze

Lees verder »

Evaluatie

De reacties waren over het algemeen enthousiast op de Zoomman/woman, ik zelf heb daarvan, van het organiseren en van het doen ook genoten. Maar als

Lees verder »

Prijsuitreiking

Maandag 3 mei 20:00 uur was de prijsuitreiking en de loterij van de eerste Zoomman/woman SOLO. Hieronder staan de voornamen met daarachter hun resultaat en

Lees verder »
Vlaggetje ZMW

Resultaten.

Update van maandag 3-5 om 21:00 uur. Zeventien atleten/s/teams hebben hun Zoomman/woman achter de rug. Daarvan zijn nu de resultaten/bekend. Tijd voor een overzicht daarvan

Lees verder »

Hoe de Zoomman/woman begon

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Lees verder »

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

Lees verder »

Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden