Zoom(wo)man 2022

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.


Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat.
In die tijd waren er tussen Vlissingen en Roosendaal nog veel meer triathlonnen. Nu is er nog één volgens mij. Vandaar dat ik een jaar of twee broed op een manier om op de Brabantse Wal ook een triathlon te organiseren. Er is een Brabanste Wal trail, er is/was een marathon, een momumentenloop, een Roparun, een Roversrun en ook fietsronde. Genoeg duursporters leek me dus. Alleen wist ik nog niet helemaal hoe ik dat voor elkaar moest krijgen tussen alle andere evenementen, vergunning en de vrijwilligers.

Zoommeer


Deze crisisperiode blijkt nu paradoxaal genoeg dus de oplossing. We trainen inmiddels een jaartje vooral SOLO, andere evenementen zijn er niet en in korte tijd zijn de virtuele oplossingen voor duursportevenementen ook doorgeëvolueerd. Kortom, het is eigenlijk best makkelijk (maar nog steeds wel wat werk) om een wedstrijdje op te zetten.

Aldus doende. We maken van deze SOLO-versie een test voor een ‘echte’ in 2022. Doe je mee?

Meer over de Zoomman/woman

Op naar ZWM 2023

Terwijl we nog bezig zijn met het weghalen van de routepijlen, wil ik toch alvast pijlen wat jullie denken over de volgende editie van de

Lees verder »

Zoom(wo)manprincipes

Het is niet dat ik onlangs een marketingcursus heb gevolgd of een heisessie met mezelf heb gedaan, maar toch heb ik wat principes geformuleerd die

Lees verder »

Zoom(wo)man 2022

Net als in 2021 ga ik het gewoon weer regelen, een mooi lekker zware triathlon op de Brabantse Wal rond Zoom en Zoommeer. De organisatie

Lees verder »

Zoomman/woman ’22?

Onder de deelnemers is er al geëvalueerd. Nu wil ik graag de interesse van iedereen die nog niet heeft meegedaan. De grootte van de potentiële doelgroep bepaalt namelijk hoe groot we de Zoomman/woman kunnen opzetten. Vandaar onderstaande vragenlijst. Laat ik voorzichtig meteen vooraf de scenario’s benoemen waar ik rekening mee houd. Tot 50 mogelijke deelnemers gaan we het ze

Lees verder »

Lekker door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer, aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen.

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden