Zoom(wo)man 2023

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.


Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat.
In die tijd waren er tussen Vlissingen en Roosendaal nog veel meer triathlonnen. Nu is er nog één volgens mij. Vandaar dat ik een jaar of twee broed op een manier om op de Brabantse Wal ook een triathlon te organiseren. Er is een Brabanste Wal trail, er is/was een marathon, een momumentenloop, een Roparun, een Roversrun en ook fietsronde. Genoeg duursporters leek me dus. Alleen wist ik nog niet helemaal hoe ik dat voor elkaar moest krijgen tussen alle andere evenementen, vergunning en de vrijwilligers.

Zoommeer


Deze crisisperiode blijkt nu paradoxaal genoeg dus de oplossing. We trainen inmiddels een jaartje vooral SOLO, andere evenementen zijn er niet en in korte tijd zijn de virtuele oplossingen voor duursportevenementen ook doorgeëvolueerd. Kortom, het is eigenlijk best makkelijk (maar nog steeds wel wat werk) om een wedstrijdje op te zetten.

Aldus doende. We maken van deze SOLO-versie een test voor een ‘echte’ in 2022. Doe je mee?

Meer over de Zoomman/woman

Routes ZWM 23

Routes Zoom(wo)man

Routes Tijdens het info-uur op maandag 1 mei om 20u. worden de routes toegelicht. Laatste wijzingen routes: 22-4-23 Zelfs na een aantal keer nafietsen vervelen

Lees verder »

Raggen op de Kragge

Kan gewoon: een rondje op de mountainbike, ideetje krijgen, dat ideetje checken, ideetje uitvoeren. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Dus ga ik

Lees verder »

Zoom(wo)man 2023

Als je terugkomt van een fantastische triathlon dan wil je dat ook anderen laten ervaren. Nu zal niet iedereen naar Livigno kunnen of willen, dus

Lees verder »

Lekker door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer, aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen.

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Kom bij de Bananenclub

De Bananenclub is een club met atleten die ooit wat kochten bij de Bananenwinkel of zij die dat ooit gaan doen. Ben je lid dan ontvang je niet meer dan eens per maand een nieuwsbrief met trainingstips en suggesties. Bovendien krijg je 10% korting op alle volgende aankopen in de Bananenwinkel!