Zoomman/Zoomwoman 2021

Doe mee, SOLO alleen of Samen SOLO. Alles op één dag, of meerdaags. 1/2 of 1/3.

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.


Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door al het trainen de laatste jaren rond de Brabantse Wal, dat ik eigenlijk best wel een Walhalla vind voor duursport (zoals de VVV ook vindt). Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat ik hier in Bergen op Zoom ben begonnen met triathlonnen tijdens de Jan Wijten Memorial. Een compacte triathlon rond de Bergse Plaat.
In die tijd waren er tussen Vlissingen en Roosendaal nog veel meer triathlonnen. Nu is er nog één volgens mij. Vandaar dat ik een jaar of twee broed op een manier om op de Brabantse Wal ook een triathlon te organiseren. Er is een Brabanste Wal trail, er is/was een marathon, een momumentenloop, een Roparun, een Roversrun en ook fietsronde. Genoeg duursporters leek me dus. Alleen wist ik nog niet helemaal hoe ik dat voor elkaar moest krijgen tussen alle andere evenementen, vergunning en de vrijwilligers.

Zoommeer


Deze crisisperiode blijkt nu paradoxaal genoeg dus de oplossing. We trainen inmiddels een jaartje vooral SOLO, andere evenementen zijn er niet en in korte tijd zijn de virtuele oplossingen voor duursportevenementen ook doorgeëvolueerd. Kortom, het is eigenlijk best makkelijk (maar nog steeds wel wat werk) om een wedstrijdje op te zetten.

Aldus doende. We maken van deze SOLO-versie een test voor een ‘echte’ in 2022. Doe je mee?

Meer over de Zoomman/woman

Hoe de Zoomman/woman begon

Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Dat zou ik ook wel willen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triathlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen ben ik eruit. Ik ga dus de Zoomman/Zoomwoman Solo organiseren en doen, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Lees verder »

Hoe werkt dat dan, virtueel racen?

Okee, misschien heeft nog niet iedereen ervaring met virtueel racen. Snap ik. Inmiddels heb ik daar wel wat ervaring in (zie hier hoe ik dat doe en dolle pret heb). Voor de Zoomman/woman registreren we onze SOLO activiteiten via Raceid en bepalen dus virtueel dus de uitslag. Hieronder in twee flowcharts hoe dat werkt.

Lees verder »
Zoomman loop

Zoomman SOLO

Ik ga het doen: een Zoomman organiseren. Rondom (misschien wel in) de Zoom een stukje zwemmen, fietsen en lopen. Wel meteen een serieuze afstand, want anders zet je geen ‘man’ achter het evenement. Ik ga ongeveer een halve triathlon doen (2 km zwemmen, 90 fietsen, 21 lopen), maar zal ook een parcours en registratiemogelijkheid maken voor een 1/3 (1500 m, 60 km, 15 km).

Lees verder »

Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen. SOLO in je eentje, of met een team. Alles kan, in vele varianten. 

Prijzen voor de winnaars op het parcours en gelukkigen in alle andere varianten. 

Updates ontvangen

Dagen
Uren
Minuten
Seconden